HUT upozorava: Neodgovorno je stopirati turizam i sada odustati od sezone

Autor: Poslovni.hr , 16. kolovoz 2020. u 21:59
Veljko Ostojić direktor Hrvatske udruge 
turizma, Foto: SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL

Temelj je uspjeha ove sezone kvalitetna epidemiološka situacija.

Hrvatska udruga turizma (HUT) upozorila je da bi zaustavljanje turizma i odustajanje od sezone u ovim gospodarskim okolnostima, te uslijed preporuka nekih susjednih zemalja za ograničavanjem putovanja u Hrvatsku, bilo neodgovorno prema turističkim djelatnicima i građanima.

“Temelj je uspjeha ove sezone kvalitetna epidemiološka situacija, a u mjesec i pol dana, u kojima smo imali povoljnu situaciju u cijeloj zemlji, pokazali smo da možemo biti turistički pobjednici na Mediteranu”, izjavio je u subotu državnoj informativnoj agenciji Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

Istodobno, istaknuo je Ostojić, brojke novozaraženih osoba, pogotovo u nekim dijelovima zemlje, dovele su nas u situaciju koja zbog izmijenjenih odluka o putovanjima nekih susjednih zemalja “pod upitnik stavlja ostatak turističke godine”.

Naglasio je da izjave koje se ovih dana mogu pročitati, a koje idu smjeru da se “trebamo oprostiti od turističke sezone jer počinje školska godina”, za njega osobno kao turističkog radnika, a vjeruje i za cijeli turistički sektor, “jednostavno nisu prihvatljive”.

Činjenica je, kaže, da je u turistički najposjećenijim dijelovima zemlje, u Istri i Primorsko-goranskoj županiji, i dalje epidemiološka situacija povoljnija nego u brojnim europskim zemljama, uključujući i glavna hrvatska emitivna tržišta. “To moramo stalno naglašavati i kroz diplomatske kanale i medije i sve druge u komunikaciji s ključnim emitivnim zemljama”, ustvrdio je Veljko Ostojić.

Komentirajte prvi

New Report

Close