Hrvatski sindikat telekomunikacija (HST) dobio novu-staru šeficu

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2024. u 17:01

Vesna Mamić ponovno je izabrana za predsjednicu Hrvatskog sindikata telekomunikacija. Čelnica sindikata koji je poznat po organizaciji više prosvjeda najavljuje daljnju borbu za dostojne plaće u ovom sektoru. Poručuje da je neprihvatljivo da neki rade za 900 eura bruto.

Zastupnici Hrvatskog sindikata telekomunikacija (HST) na 8. redovitom Saboru sindikata ponovno su za predsjednicu na četverogodišnji mandat izabrali Vesnu Mamić. Sabor najbrojnijeg sindikata u telekomunikacijskom sektoru okupio je više od 100 sindikalnih povjerenika i članova, predstavnika drugih sindikata i predstavnika Poslodavaca, a održan je u Zagrebu. Saboru su se odazvali i Krešimir Sever, bivši predsjednik NHS-a te Darije Hanzalek, novi predsjednik NHS-a.
U svom govoru predsjednica HST-a Vesna Mamić istaknula je kako HST kontinuirano raste te kako se u izazovnom razdoblju u protekle četiri godine sindikat pozicionirao kao jedini reprezentativni sindikat na razini HUP-ICT-a, jer okuplja više od polovine radnika zaposlenih u sektoru telekomunikacija u Republici Hrvatskoj. Pojasnila je kako je i dalje neprihvatljivo da zaposlenici u telekomunikacijskom kompanijama rade kompleksne i složene poslove, za koje trebaju posebne vještine, a plaća im iznosi 900 eura bruto.
“HST je trenutno u pregovorima za kolektivni ugovor za A1, Telemach te u pregovorima za Sporazum o plaćama u HT Servisima, dok smo u HT-u, gdje imamo kolektivni ugovor, najavili otvaranje novih pregovora o povećanju plaća. Sljedeće godine obilježavamo 35 godina sindikalnog djelovanja i zalaganja za veće plaće i bolje uvjete rada. I u narednom razdoblju nastavljamo s našom sindikalnom borbom kroz otvaranje pregovora za granski kolektivni ugovor za ICT djelatnost, jer kao jedini reprezentativni sindikat imamo obvezu prema svim radnicima da zajedno izborimo dostojne plaće”, zaključila je Mamić.
Na 8. redovitom saboru u Zagrebu, među ostalim, provedeni su izbori za tijela HST-a. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora te Statutarne komisije za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

Komentirajte prvi

New Report

Close