Hrvatska uz bok Italiji po zanimanju austrijskih turista

Autor: Radmila Kovačević/VL , 16. svibanj 2024. u 07:29
Foto: Pixabay

Reisemonitoring 2024. otkrio je i da čak 95% austrijskih građana planira ići na ljetovanje.

Prema istraživanju Reisemonitoring 2024., koje je proveo ÖAMTC, austrijski automoto klub, Hrvatska je ostala u vrhu najpopularnijih inozemnih odredišta Austrijanaca, odmah poslije Italije.

“Austrijanci već dugi niz godina prepoznaju kvalitetu hrvatske turističke ponude, osobito kada je riječ o odmoru na obali, ali sve više otkrivaju i naš ‘kontinent’. Svemu tome pridonosi kvalitetna cestovna povezanost, ali i ulazak u Schengen”, ističe Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Reisemonitoring 2024. otkrio je i da čak 95% austrijskih građana planira ići na ljetovanje. Prije samo nekoliko mjeseci takav je plan imalo 87% austrijskih građana, a prije godinu dana njih 86%.

“Rezultati potvrđuju da smo unatoč jakoj konkurenciji zadržali poziciju kao jedne od omiljenih destinacija Austrijanaca”, poručuje Branimir Tončinić, direktor predstavništva HTZ-a u Austriji.

U dosadašnjem dijelu godine Hrvatska je ugostila 14% više austrijskih gostiju nego lani u tom razdoblju, a u cijeloj 2023. bilo ih je više od 1,6 milijuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close