‘Hrvatska portal za europsko tržište’

Autor: Poslovni dnevnik , 27. studeni 2014. u 21:58
Gordan Maras. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Maras u Seulu pozvao ulagače u industriju.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras pozvao je u četvrtak u Seulu južnokorejske poduzetnike da u Hrvatskoj potraže ulagačke prilike, prije svega u turizmu, industriju i poljoprivredi.

U Južnoj Koreji predvodi hrvatsko izaslanstvo na otvaranju 10. međunarodnog sajma inovacija u Seulu, a na kojem se potencijalnim korejskim investitorima u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske predstavlja 12 inovacija hrvatskih tvrtki, među kojima su Šestan-Busch, Bernarda, PIP, Altpro, GEA. U izaslanstvu je i predsjednik HAMAG-BICRO-a Darko Liović, koji će potpisati memorandum o suglasnosti i suradnji između HAMAG-BICRO-a i Korejskog fonda za garancije KODIT.

U razgovoru za korejski dnevni list The Korea Times ministar Maras kao jedan od najboljih razloga za dolazak korejskih poduzeća u Hrvatsku izdvojio je mogućnost da Hrvatska postane njihov portal za europsko tržište. Za isti list Liović je izjavio kako “kombinacija korejske tehnologije i poslovne infrastrukture u Hrvatskoj može rezultirati sjajnim sinergijskim efektima”. 

Komentirajte prvi

New Report

Close