HOK: stroži tretman ‘gastro pultova’

Autor: Poslovni dnevnik , 29. siječanj 2014. u 21:59
Ceh smatra da bi se trebala eventualno omogućiti priprema i prodaja samo jednostavnih i hladnih jela

Ceh smatra da bi se trebala eventualno omogućiti priprema i prodaja samo jednostavnih i hladnih jela.

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a traži da Ministarstvo turizma uvaži njihove prijedloge kojim bi zakon o ugostiteljskoj djelatnosti omogućio fleksibilnije poslovanje.

Načelno podržavaju omogućavanje obavljanja ugostiteljske djelatnosti i subjektima koji se bave zdravstvenim djelatnostima (wellness, stomatološke usluge), no uvjeti trebaju biti izjednačeni. U vezi s trgovačkim lancima i njihovim 'gastro pultovima' Ceh smatra da bi se trebala eventualno omogućiti priprema i prodaja samo jednostavnih i hladnih jela, a ne cjelokupnih obroka. Predlažu i da se radno vrijeme za barove i restorane produži za jedan sat, kao i da se uz ugostiteljski objekt veže stručna sprema, da se seljačkim domaćinstvima dopusti prodaja samo iz vlastite proizvodnje i ograniči na 50 izletnika istodobno.

Komentirajte prvi

New Report

Close