Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a traži da Ministarstvo turizma uvaži njihove prijedloge kojim bi zakon o ugostiteljskoj djelatnosti omogućio fleksibilnije poslovanje.
Načelno podržavaju omogućavanje obavljanja ugostiteljske djelatnosti i subjektima koji se bave zdravstvenim djelatnostima (wellness, stomatološke usluge), no uvjeti trebaju biti izjednačeni. U vezi s trgovačkim lancima i njihovim 'gastro pultovima' Ceh smatra da bi se trebala eventualno omogućiti priprema i prodaja samo jednostavnih i hladnih jela, a ne cjelokupnih obroka. Predlažu i da se radno vrijeme za barove i restorane produži za jedan sat, kao i da se uz ugostiteljski objekt veže stručna sprema, da se seljačkim domaćinstvima dopusti prodaja samo iz vlastite proizvodnje i ograniči na 50 izletnika istodobno.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu