Hidroelektrin predstečaj zaustavio prodaju tvrtke

Autor: Ante Pavić , 26. rujan 2014. u 09:44
Većinu zaposlenika iznenadio predstečaj/Žarko Bašić/PIXSELL

Sanja Salopek zatražila je od Fine zaustavljanje nagodbe.

Kao jedan od triju najvećih dioničara, tražim poništenje odluke Nagodbenog vijeća o otvaranju predstečajne nagodbe nad Hidroelektrom Niskogradnjom, koja se dogodila preko noći, i to zbog postupka koji je pokrenula Uprava društva, koja o tome nije obavijestila Nadzorni odbor, odnosno zainteresirane dioničare, stoji u žalbi Sanje Salopek Financijskoj agenciji.

Njezin zahtjev za prekidom postupka predstečajne nagodbe posljednji je u nizu problema u toj građevinskoj tvrtki koji su se trebali okončati prodajom. Tako su se barem ponadali neki dioničari. Brojni izvori iz Hidroelektre tvrde da je Uprava, kojoj je na čelu generalni direktor Rade Pilipović, odlukom da pokrene predstečajnu nagodbu zaustavila preuzimanje te kompanije od strane zasad nepoznatog fonda. Kako su nam potvrdili u Hidroelektri, fond je 9. rujna uputio pismo namjere za preuzimanjem Hidroelektre kao rezultat prethodnih dogovora s većinom dioničara koji su pristali prodati svoje dionice fondu, među kojima je bila Salopek, vjerujući da je to jedini način za očuvanje tvrtke.

Istoga dana Rade Pilipović kao generalni direktor potpisuje zahtjev za predstečajnom nagodbom i šalje ga Fini, nakon čega se fond zahvalio na ponuđenim dionicama i odustao od preuzimanja. Dioničare koji su u bili spremni prodati dionice te veći dio zaposlenika iznenadio je Pilipovićev potez jer su ih iz fonda uvjerili da Hidroelektri mogu omogućiti nove poslove. Kako neslužbeno doznajemo, u fondu su se obvezali platiti dobavljače u vrijednosti od 40 milijuna kuna, dati 30 milijuna kuna za pokretanje proizvodnje i dodatnih nekoliko desetaka milijuna kuna za zaostale plaće, ali tek nakon što preuzmu dionice u vrijednosti od 10 milijuna kuna. Salopek je s 14,20 posto dionica treći najveći dioničar. Jednak broj dionica ima i Pilipovićev zamjenik Petar Marić, dok Pilipović, kao najveći pojedinačni dioničar, ima 0,1 posto više dionica od Salopek.  

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ovo nema nikakve logike.
Dionice vrijedne 10 mil kupuje ” neki FOND ” ?!….
Da bi isplatio par desetaka za plaće, par desetaka za kredite, i par desetaka za dobavljače…..

Pa, ŠTA to ima HDEL, tako vrijedno , da FOND kupuje ono što izia toga ostame ???
Zlatni rudnik…..rijeka puna zlata….nalazište nafte tu gdje je sjedište firme.. nekretninu ispid zemlje sa foraonskim blagom ..????

Pa, takvim firmi kakva je HDEL ima još nekoliko, s tim da je samo rzlika u tome, kaj nemaju BKIĆA u vlasničkoj strukturi….

ZANIMA ME POZADINA vrijednosti….Šta imaju DEVIZNE RAČUNE negdje,
POTRAŽIVANJA IZ INOZEMSTVA, za koja nitko ne zna..? Udjele u stranim fondovima ????

Naravno da ne oskudjevaju.Oni su pokrali sve sto su mogli a jadni radnici nemaju ni za kruh.

Ma bravo.. Samo se vi svadjajte gospodo dok radnici se pate gladi… Umjesto da skupa resavate nastale probleme vi se medjusobno koljete… Svaka vam cast i vama gospodjo Salopek a i vama gosp.Pilipovic i Maric.namlatili ste se novaca i novaca pa vas sad nije briga sto radnici vec petu placu nisu dobili…Vi sigurno nicim ne oskudjevate.. Sramite se….!!!!

New Report

Close