HDZ: Vlahušiću predložite proračun u skladu sa smjernicama Ministarstva financija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. rujan 2014. u 16:50
Foto: Zvonimir Pandža / Pixsell

Najavljeni prijedlog proračuna, ocjenjuje dubrovački HDZ, samo je još jedan igrokaz koji gradonačelnik Andro Vlahušić priređuje dubrovačkoj javnosti.

Dubrovački HDZ smatra krajnje neodgovornim pokušaj gradonačelnika Andre Vlahušića da Gradskom vijeću predloži da prihvati proračun za 2015. koji nije usklađen s obvezujućim smjernicama Ministarstva financija budući da ih to ministarstvo još nije ni dostavilo gradovima, općinama i županijama.

U današnjem priopćenju dubrovački HDZ ocjenjuje kako je vrlo neozbiljno od gradonačelnika predlagati proračun za 2015. kada ministar financija "iz njegove Kukuriku koalicije najavljuje izmjene poreza na dohodak koje će nužno dovesti do znatnog smanjenja proračunskog novca jedinica lokalne i regionalne samouprave".

Najavljeni prijedlog proračuna, ocjenjuje dubrovački HDZ, samo je još jedan igrokaz koji gradonačelnik Andro Vlahušić priređuje dubrovačkoj javnosti, a sve kako bi skrenuo pozornost s mnogo važnijih problema i prikrio vlastitu nesposobnost.

Dubrovački HDZ poziva Vlahušića da prijedlog proračuna za 2015. predloži Gradskom vijeću kad se uskladi sa smjernicama Ministarstva financija i kad bude utemeljen na realnim financijskim iznosima.

"Sve drugo je samo gradonačelnikova manipulacija Gradskim vijećem i sudbinom cijeloga grada u kojoj dubrovački HDZ neće sudjelovati", stoji u propćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close