HAMAG organizirao druženje poduzetnika i studenata

Autor: Ana Blašković , 28. svibanj 2014. u 14:42
Gordan Maras. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

HAMAG je u Studentskom centru u Zagrebu organizirao druženje poduzetnika i studenata, i to u sklopu projekta mreže studentskih poduzetničkih inkubatora.

HAMAG je u Studentskom centru u Zagrebu organizirao druženje poduzetnika i studenata, i to u sklopu projekta Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora.

Projekt, osmišljen kao virtualna platforma, namijenjen je studentima završnih godina studija koji žele uz pomoć iskusnih mentora razvijati ideje, stjecati znanja i razmjenjivati poduzetnička iskustva.

"Slijedeći pozitivnu praksu najrazvijenijih zemalja svijeta i preporuke Europske unije, Hrvatska prepoznaje mlade kao svoj intelektualni kapital", kaže ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Projekt smo zamislili kao kontinuirano praćenje i podršku studentskim poduzetničkim idejama", kazao je dodajući da "ovakve sustave podrške za mlade, akademske građane koji se tek trebaju otisnuti na tržište rada smatramo elementarnim dijelom svakog razvijenog društva".

Cilj je razvoj studentskog poduzetništva i pružanje podrške pri razvoju poduzetničke ideje i mogućnost početnog financiranja tvrtki. U mrežu su uključena 122 mentora, 27 visokoškolskih institucija te sedam poduzetničkih potpornih institucija.

Čelnik Hamaga Darko Liović poručio je u SC-u da "preduvjet za tvrtku nije imati ured, tajnicu ili faks već ideju". "Cilj ovog projekta je da vas pripremimo da kad završite fakultet da vam prva adresa ne bude zavod za zapošljavanje već Fina gdje ćete registrirati svoju tvrtku", rekao je Liović.

Monika Šućur, ravnateljica sektora za razvoj malog i srednjeg poduzetništva Hamaga, istaknula je da se studentima otvaraju neslućene mogućnosti unutar mreže mentora, a zainteresirane je pozvala da se registriraju na internetskoj stranici www.mspi.hr. "Bez obzira ako odu postati sam svoj šef ili ne, poslije diplome dobro će im doći za znanja", rekla je.

mjeseci još nismo uspjeli početi zarađivati, no ispravljamo greške i idemo dalje. Želim vam poručiti da se jako često u poslu događa da želiš sve poslati daleko od sebe, no treba vjerovati u projekt", zaključila je Pinčić.

Posao office managera u Deloitteu Marina Orsag zamijenila je poduzetničkim vodama u koje se upustila zbog ljubavi prema stand up komediji. "Prva lekcija je da trebate ego da biste uspjeli u biznisu, no egotrip nikada", kaže suosnivačica prvog regionalnog kluba komedije Studio smijeha.

Komentirajte prvi

New Report

Close