Granolio preuzeo Žito, očekuje veću proizvodnju i zapošljavanje

Autor: Ana Roksandić , 25. lipanj 2024. u 15:04
Foto: Pixabay

Nakon ove konsolidacije, Granolio je povećao svoju proizvodnju i sada je na brojci od gotovo 200.000 tona mljevene pšenice godišnje.

Granolio okončalo je postupak pred Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja povodom zahtjeva za provođenje koncentracije i preuzelo mlinarsko poslovanje od osječkog Žita.

Nakon ove konsolidacije, Granolio je povećao svoju proizvodnju i sada je na brojci od gotovo 200.000 tona mljevene pšenice godišnje. Granolio koji upravlja s 25.000 hektara poljoprivrednih površina, prema ugovoru preuzima imovinu i zaposlenike, zajedno s organizacijskom strukturom, potrebne za obavljanje djelatnosti proizvodnje i distribucije pšeničnog i kukuruznog brašna Žita.

Iz društva su najavili veću proizvodnju i otvaranje novih radnih mjesta. Tvrtka Granolio osnovana je 1996. godine, sa sjedištem u Zagrebu. Poslovanje poduzeća zasniva se na mlinarskoj proizvodnji brašna, proizvodnji mlijeka i sira, poljoprivredi i gospodarstvu, skladišnim objektima, poljoprivrednoj proizvodnji i stočno ugovorenom gospodarstvu.

Među njihovim proizvodima je i poznati Zdenka sir. Od osnutka do danas, iz poduzeća naglašavaju kako su eksponencijalno rasli i uspjeli povećati broj zaposlenika s tri na preko 400. 

Komentirajte prvi

New Report

Close