Gradit će se novo moderno naselje za mlade obitelji

Autor: Poslovni.hr , 08. travanj 2018. u 10:33
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Prvi sljedeći korak prema osmišljavanju novog naselja s urbanim elementima bio je incijalni službeni sastanak s temom revitalizacije bivšeg Naselja prijateljstva.

Bivše prognaničko postat će novo naselje za sadašnje i buduće Čepince. Općinska uprava očekuje da će to djelovati poticajno za doseljavanje mladih obitelji iz urbanih sredina. Takvi planovi postoje unazad nekoliko godina, a konačno s tim prostorom sada raspolaže Općina Čepin na koju je nedavno, podsjetimo, država prenijela vlaništvo, piše Glas Slavonije.

Prvi sljedeći korak prema osmišljavanju novog naselja s urbanim elementima bio je incijalni službeni sastanak u čepinskoj vijećnici s temom revitalizacije bivšeg Naselja prijateljstva.

Općinski načelnik Dražen Tonkovac sa zamjenicima Ivanom Žeravicom i Matejom Kalajžić te Željko Barišić, direktor tvrtke Urednost d.o.o., razgovarali su s Damirom Feketeom iz HEP-Plina d.o.o., Sašom Miletić (HEP ODS, Elektroslavonija Osijek), Veronikom Pančić Ruška (Hrvatske vode VGO za Dunav i donju Dravu), Željkom Kovačevićem, direktorom Hrvatske vode VGO za Dunav i donju Dravu, geodetom Ivanom Orečom i projektantom ISG-a d.o.o. Kamilom Mlinarevićem.

Iako postoji infrastruktura, ali je zbog godina napuštenosti cijelog prostora vjerojatno u neadekvatnom stanju za planirane zahvate u novom čepinskom naselju ustvrđeno kako bi bilo najbolje krenuti u gradnju potpuno nove infrastrukture, što znači napraviti novu odvodnju, elektro i plinsku mrežu, jer to bi bio dobar temelj za gradnju moderno uređenog naselja sa širokim koridorima. Predloženo je i postavljanje energetskog kanala sa svim instalacijama. Okvirno se razgovaralo i o mogućnostima sufinanciranja i podjeli troškova, kao i o prijavama projekata na EU fondove.

Naime, Vlada RH je krajem 2017. donijela odluku o darovanju zemljišta na kojem su nekada prije stajale metalne kućice Općini Čepin, u svrhu gradnje javno društvenih sadržaja, stambenih objekata za mlade obitelji, dječjeg vrtića, općinskog trga, parka i dječjih igrališta.

Komentirajte prvi

New Report

Close