Zagreb prevario studente, umjesto 35 platit će im 25 kuna po satu?

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2013. u 12:56
Photo: Borna Filic/PIXSELL

‘Telefonski je ponuđeno 35 kuna, ali dan ili dva kasnije je stigao pisani dokument s iznosom od 25 kuna. Zbog žurbe mislim da je došlo nesporazuma.’

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je tijekom zadnjeg snježnog naleta građanima Zagreba obećao čiste ulice, te je odlučio zaposliti studente. 'Grad Zagreb traži veći broj studenata/ica za potrebe čišćenja snijega na raznim lokacijama po gradu. Cijena sata je 35,00 kn', glasi oglas koji je 16. siječnja objavljen na stranicama Student servisa, a sličnog sadržaja pojavio se i na stranicama Zavoda za zapošljavanje, piše tportal.

Studenti i nezaposleni su se odazvali na oglas i potpisali ugovore te obavili posao. No za svoj rad neće dobiti 35 nego 25 kuna po satu, doznaje tportal. Studenti i voditelj Student servisa Studentskog centra u Zagrebu Nedjeljko Milas potvrđuju da je u oglasu pisala satnica od 35 kuna. No čini se da je došlo do 'nesporazuma'.

Dok studenti tvrde su potpisali ugovore Milas kaže kako je riječ samo o uputnici na koju je bio napisan iznos. 'Sve se odigravalo u žubri. Grad je hitno tražio studente. Konzultacije su se obavljale s pročelnikom Miro Lacom koji je operativno vodio cijeli posao. Telefonski je ponuđeno 35 kuna, ali dan ili dva kasnije je stigao pisani dokument s iznosom od 25 kuna. Zbog žurbe mislim da je došlo nesporazuma', kaže Milas.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco poručuje kako je svim ljudima koji su iz Grada telefonski pozvani bilo rečeno kako je cijena sata 25 kuna, da je došlo do nesporazuma te da je oglas koji je objavljen i na stranicama burze objavljen je bez njihova pristanka.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close