'Glavni hrvatski grad, Zagreb, je zabavan, pogodan za šetnje i spreman za članstvo u EU. Cijene su pristupačne baš kao i stanovnici ovog grada', tako je Zagreb doživjela novinarka kanadskog magazina VitaminDaily, Kat Tacok, a njezino je oduševljenje hrvatskom metropolom prenio i uvaženi Huffington Post.
Tancok u svom tekstu s naslovom 'Od A do Zagreba' nabraja mjesta u Zagrebu koja su je se posebno dojmila. Čitateljima preporuča najbolje restorane, što posjetiti, kamo sjesti na kavu i gdje kupovati.
'Ulazak u stan na drugom katu, u kojem se nalazi restoran sirove hrane Kredenca je kao da ste ušli u katalog lanca 'Anthropologie', uz dodatak vina i savršeno dekoriranih porcija sushija i čokoladnih palačinki', opisuje Tancok. Osim Kredenca, u sjećanju joj je ostalo i pecivo s makom iz slastičarne Ivica i Marica, ali i pečeni kesteni uličnih prodavača.
Što se tiče pića, Tancok svim vinoljupcima preporuča da posjete Vinodol u kojem mogu kušati neka s dugačkog popisa hrvatskih vina, dok onima koji više vole pivo preporuča odlazak u poznatu zagrebačku pivnicu Mali Medo. 'U pivnici možete pojesti klasičnu srednjoeuropsku hranu kao što su kobasice, žličnjaci i pohani sir, a možete kušati i domaću medicu', piše kanadska novinarka.
Onima koji bi rado nešto kupili, Tancok savjetuje da odu u vinoteku Bornstein gdje se mogu kupiti maslinovo ulje i domaća vina, a za sve koji žele znati više, vlasnici nude i stručnu poduku o hrvatskim vinima. 'Ako pak želite kupiti nešto što će trajati dulje, navratite u galeriju Likum gdje možete odabrati neku od hrvatskih umjetnina', piše. Ljubiteljima parfema preporuča prvu hrvatsku parfumeriju rijetkih parfema, Institut Parfumeur Flores, koja u svom asortimanu nudi više od 90 različitih marki parfema.
Čitateljima preporuča da obavezno uspinjačom odu na Gornji grad te da posjete Hrvatski muzej naivne umjetnosti te Muzej prekinutih veza. U posebnom joj je sjećanju ostao crveni kaputić iz tog muzeja koji je bio nekome darovan, a sad na njemu stoji potpis: 'Nikad nisam voljela crveno'.
Za zagrebačke kafiće piše kako ih karakteriziraju stolovi natkriveni brojnim suncobranima. 'U nekom od brojnih kafića možete naručiti kavu sa šlagom, što je lokalni specijalitet. No kako i New York Times kaže, za najbolju ćete kavu u gradu morati otići u mikrotvornicu kave i espresso bar Eliscaffe koji nudi čak i kavu za van, što je inače u Zagrebu rijetkost', oduševljeno navodi Kat Tancok u svom članku o glavnom hrvatskom gradu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu