Fuchs potvrdio da škola definitivno počinje 7. rujna, otkrio je i kako će štititi djecu

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2020. u 12:52
Foto: Jens Büttner/dpa-Zentralbild/ZB /DPA/PIXSELL

Objasnio je i da će prvašići prvi dan škole u školu ići s jednim roditeljem, a da će se škola za prva četiri razreda odvijati po sistemu “balončić” ili “mjehurić”.

Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, za N1 je komentirao kako će izgledati početak školske godine.

“Sukladno s mogućom promjenom epidemiološke situacije lokalni stožeri mogu davati dozvole pojedinim ravnateljima i školama na zahtjev, da se pojedine mjere pojedinoj školi na pojedinom mjestu olabave, jer situacija ne zahtijeva rigoroznije varijante”, rekao je Fuchs za N1, objasnivši zašto se nalazio na sastanku sa šefovima lokalnih i županijskih stožera.

Objasnio je i da će prvašići prvi dan škole u školu ići s jednim roditeljem, a da će se škola za prva četiri razreda odvijati po sistemu “balončić” ili “mjehurić”. “Isti je princip, samo nismo konačno dogovorili koji će biti termin. Radi se o tome da se pokušava što je više moguće smanjiti kontakti među grupama i taj je princip moguće primijeniti u razrednoj nastavi, gdje su sva djeca istog razreda uvijek na jednom mjestu, skupa sa svojim učiteljem ili učiteljicom”, rekao je Fuchs.

Što se tiče ostalih razreda, ministar je rekao da ima čitav niz razrađenih modela, ali će o tome više otkriti na konferenciji za novinare u 15 sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close