Frizerka pobijedila na sudu državu. Odrezali joj više od 3300 eura kazne zbog poskupljenja od 9 centi

Autor: Poslovni.hr , 27. kolovoz 2024. u 14:15
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Frizerka Sabina Samardžija je cijenu bojenja kose povisila s 19.91 eura na 20 eura, a žensko šišanje sa 6.64 eura na 7 eura i zbog toga joj je uručena kazna kao pravnoj osobi te kao odgovornoj osobi od ukupno 3318.07 eura. Bilo je to prošle godine, nakon uvođenja eura.

Sad je stigla pravomoćna presuda. Pobijedila je. Evo što je napisala na Facebooku:

“Slučaj zatvoren!

Prošlo je godina i pola od uvođenja euro valute i cijele situacije oko kažnjavanja mene i kolega iz struke i ‘malih’ djelatnosti. Konačno mogu reći to je to. Gotovo. Zahvaljujem Visokom prekršajnom sudu što je potvrdio odluku Općinskog suda. Žalba Državnog inspektorata bila je neosnovana, ali legitimno pravo koje su iskoristili.

Žao mi je svih kolega koji su u strahu reagirali tako što su kaznu platili. Meni to nije bila niti jednom pomisao, iako je strah bio velik. Dobiti 3300 € kaznu na početku godine značilo je za moj posao trajno zatvaranje, ne samo zbog financijskih razloga nego i motivacijskih. Kako nastaviti raditi dalje, ako si uništen na samom početku godine?!

Zahvaljujem što sam dobila preporuku za odličnog čovjeka i odvjetnika Jure Mlinarića. Vidjevši kako je složio obranu i posvetio se slučaju 💯 strah je nestao. Članak pod kojim se kažnjavalo, nije zaštitio potrošače, samo je uništio poslodavce! Da se zaista radilo o interesu građana, svi bismo bili jednako tretirani.

Ps. Trenutno uživam u najvećem blagoslovu👶🏻👣 i moje poslovanje je u pauzi do kraja godine. Molim da me sve državne institucije zaborave na neko vrijeme (da se obje strane odmorimo)😆😅. Sve što želimo je da nas ostavite da radimo.”

Komentirajte prvi

New Report

Close