Nakon što je prošle godine Hotel Villa Letan iz Peroja dobio nagradu od TripAdvisora kao hrvatski hotel s najbržim rastom ocjena uz podršku i pohvale mnogobrojnih gostiju koji su zadnjih nekoliko godina boravili u hotelu, ove je godine zasluženo primio nagradu najvećeg engleskog tour operatora, Thomas Cook Group. Ova grupacija poznata diljem svijeta prepoznala je Hotel i kao vrhunsku gastro destinaciju. U kategoriji malih obiteljskih hotela, Hotel Villa Letan dobio je priznanje, kao prvi hotel u katalogu grupacije Thomas Cook, za Gourmet hotel.
Priznanje "Proven Quality" dodjeljuje se hotelima koji su svojim djelovanjem prepoznati kao najbolji hoteli unutar svoje kategorije te dobivaju odlične povratne informacije ("feedback gostiju") vezano za uslugu, gostoljubivost, čistoću, gastronomiju te veličinu vrijednosti odnosa usluge s obzirom na plaćeni novac.
Posljednjih godina, pod mentorstvom chefa Roberta Perića, razvoj gastronomije hotela Letan rapidno je rastao te svakako uspijeva zadovoljiti nepca brojnih zahtjevnijih gostiju, kako u pansionskoj ponudi tako i u "ala carte" ponudi. Chefovi Ranato Plužarić i Dario Šumar, uz pomoć slastičarke Nensi Gržančić, upornim i marljivim radom pripremaju menije i slastice te stvaraju posebnu gurmansku priču hotela Villa Letan. Kontinuiranim edukacijama kod chefa Roberta Perića, ali i drugih renomiranih kuhara, osobito u gastronomskoj valorizaciji istarskih namirnica i sirovina, kuharski tim hotela Letan osposobljen je za pripremu mesa boškarina i mesa istarskog magarca.
Upravo za ovu vještinu i specijalizaciju već 6 godina Letanovi kuhari primaju priznanje "Oznake kvalitete" od Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI). Posebna nagrada dodijeljena je hotelu Letan u 2014. godini, također od AZRRI-ja, za ugostiteljski objekt s najviše prodanog mesa istarskog goveda–boškarina te za pomoć u promociji konzumacije i pripreme mesa boškarina. Također, kao Maestro choccolatier, Robert Perić je neiscrpan je "izvor" inspiracija za slastičarku hotela Villa Letan te podrška u kreiranju vrhunskih slastica.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.ja bi vam preporučio villa nera u šišanu ispod pule.ovaj u peroju ništa posebno.
Uključite se u raspravu