FOTO/VIDEO: U Zaprešiću izbio veliki požar, građanima preporuka da ne otvaraju prozore

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. lipanj 2024. u 07:25
Foto: Robert Anic/PIXSELL

U skladištu tvrtke za zbrinjavanje otpada EKO FLOR PLUS u Zaprešiću sinoć je došlo do požara plastike.

Građani koji se nalaze u Zaprešiću dobili su u srijedu navečer na mobitele upozorenje Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) kojim ih se, zbog požara u zaprešićkoj tvrtki EKO FLOR PLUS, poziva da zatvore prozore i ne izlaze van.

Video: Marko Jurić / Pixsell

“Zbog požara i dima zatvorite sve prozore i ne izlazite van bez potrebe”, stoji u poruci.

U skladištu tvrtke za zbrinjavanje otpada EKO FLOR PLUS u Zaprešiću sinoć je došlo do požara plastike, ozlijeđenih nema, a u gašenju sudjeluje preko 200 vatrogasaca i 40 vatrogasnih vozila.

Veći dio požara je ugašen

Veći dio požara koji je u srijedu navečer planuo u tvrtki za zbrinjavanje otpada EKO FLOR u Zaprešiću je ugašen, izvijestio je u četvrtak ujutro zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus, a mjerenja kakvoće zraka su dobra unatoč smradu. Vatru je gasilo 200-tinjak vatrogasaca s čak 50 vatrogasnih vozila. U Zaprešiću se još uvijek osjeća intenzivan smrad gareži i plastike. Predostrožnosti radi još uvijek je preporuka građanima da imaju zatvorene prozore. “Kvaliteta zraka zadnje mjerena u 5,10 sati na području općine Bistra, jer je vjetar bio u tom smjeru s požarišta, je bila izuzetno dobra”, rekao je za Hrvatski radio Labus koji je jutros do iza dva sata dežurao i pratio razvoj situacije.

Božinović: ‘Štampar’ će provjeriti kakvoću zraka

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišao je sinoć požarište u tvrtki za zbrinjavanje otpada EKO FLOR PLUS.

“Pozvao bih građane ovog dijela Zaprešića da zatvore prozore i ostanu unutar svojih domova, još nemamo analizu što se točno nalazi u oblaku dima i koliko je zrak zagađen. Važno je pratiti obavijesti koje će izdavati ravnateljstvo civilne zaštite”, upozorio je Božinović.

Dodao je kako još uvijek nemaju informaciju o uzroku požara, a najavio je i angažman robota za njegovo gašenje.

Komentirajte prvi

New Report

Close