FOTO: Pošaran novi Tomaševićev tramvaj, snimke otkrile sumnjivca

Autor: Poslovni.hr , 26. prosinac 2023. u 09:42
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Pregledane su i snimke videonadzora na kojima je vidljivo kako se počinitelj popeo na zgradu ispravljačke stanice, što je, kako napominju, iznimno opasno zbog naponskog napajanja.

Na Facebooku su objavljene fotografije novog tramvaja koji je ZET-u stigao iz Njemačke, a koji je išaran grafitima.

O incidentu se oglasio ZET priopćenjem u kojem kažu da je nepoznat muškarac u nedjelju oko 2 ujutro neovlašteno ušao na prostor trešnjevačke Remize ZET-a te išarao tramvaj iz Augsburga koji je bio stacioniran u spremištu.

Pregledane su i snimke videonadzora na kojima je vidljivo kako se počinitelj popeo na zgradu ispravljačke stanice, što je, kako napominju, iznimno opasno zbog naponskog napajanja.

Počinitelj je, objašnjavaju, s te pozicije imao pogled na spremište i čekao povoljan trenutak da se dežurni radnici odmaknu od vozila.

Čim je uhvatio priliku, bilo mu je potrebno 5 minuta da išara tramvaj te se udalji s Remize.

Djelatnici su pozvali policiju čim su primijetili išarani tramvaj te im predali snimke videonazora. U tijeku je policijski očevid.

“Oštro osuđujemo ovakav postupak te se nadamo kako će policija ubrzo pronaći počinitelja i kazniti ga”, zaključili su te dodali da će tramvaj biti pušten u javni promet nakon čišćenja.

Građani podijelili svoje mišljenje

O incidentu su mišljenje iznijeli i građani komentirajući objavu postavljenu na Facebooku u ponedjeljak u rano popodne, piše Dnevnik.hr. 

Desetak komentara različitog je tona: od onih koji postupak osuđuju do onih kojima se grafit sviđa.

“Valjda postoje neke kamere, zaštitar. Uloviti ga i naplatit mu farbanje tramvaja. Taj ne voli svoj grad!”, smatra jedan korisnik.

“Dvije godine zatvora za primjer drugima”, smatra drugi.

“Treba mu platiti da oslika i ostale bezlične tramvaje”, predložio je treći.

Korisnik koji je objavio fotografije u međuvremenu ih je obrisao.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ovo je za sud druga suca ranogajca-barem dozivotna!

New Report

Close