FOTO: Ovo je jutros red ispred Gradske plinare. Ali sve možete u 3 klika napraviti od kuće

Autor: Poslovni.hr , 11. rujan 2024. u 09:36
FOTO: Josipa Ban

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević jučer je pozvao Zagrepčane da na vrijeme odluče koga žele za opskrbljivača plinom. Gradsku plinaru Zagreb ili Međimurje-plin. Žele li ostati na Gradskoj plinari Zagreb građani moraju to prijaviti inače automatizmom idu Mađimurje-plinu. Jutro poslije pred Gradskom plinarom stvorio se red.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević jučer je pozvao građane Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića, koji su dosad bili korisnici Gradske plinare Zagreb – Opskrba (GPZO), da do 23. rujna zatraže da ostanu u GPZO-u i ako to naprave, imat će 10 centi jeftiniji plin po megavatsatu od Međimurje-plina.

Tomašević je rekao i da građani koji još uvijek nisu poštom dobili pismo od GPZO-a ne moraju čekati to pismo, nego već sada mogu otići na web stranicu GPZO-a, ispuniti obrazac i elektronski to riješiti. Kaže i da ne moraju ići u poštu, nego mogu i fotografirati potpisani ugovor i poslati ga GPZO-u e-mailom, a mogu i na tri mjesta otići u poslovnicu i prebaciti se na GPZO. Centar za korisnike GPZO-a produžio je radno vrijeme do 19 sati.    

Bitno je, kaže Tomašević, da se, kad građani potpišu ugovor s GPZO-om, u tih godinu dana jamči ta cijena i GPZO im mora isporučiti plin. Tako da građani nemaju nikakav rizik, a imaju 10 centi jeftiniji plin.  

Ključna stvar je, kaže Tomašević, da ako građani koji su dosad bili korisnici GPZO-a ne potpišu novi ugovor i zahtjev da ostanu u GPZO-u, automatski će ‘otići’ na Međimurje-plin 1. listopada, jer je ta tvrtka dobila koncesiju za opskrbu plinom.  

Ako je suditi po redu ispred Gradske plinare, kojeg je zatekla naša novinarka, mnogi građani i dalje žele da ih plinom opskrbljuje Gradska plinara. Stoga su formirali poveći red ispred zgrade. No, nije nužno stajati u redu jer, uvjerili smo se, na stranicama Gradske plinare Zagreb sve je moguće obaviti u svega nekoliko klikova.

Komentirajte prvi

New Report

Close