FOTO: Ovaj adrenalinski park sve je popularnija turistička destinacija

Autor: Poslovni.hr , 26. srpanj 2023. u 09:04
Foto: Adrenalinski centar Accredo

“Ono što pokušavam kroz booking postići je da angažiram sve lokalne proizvođače, a tu mislim recimo na OPG-ove, uzimamo hranu od OPG-a, kad imamo smještaj, također angažiramo smještajne kapacitete u našoj okolici”, kaže Blažinčić.

Međimurski adrenalinski park jedinstvena je turistička destinacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj koju već više od 10 godina pohode ljubitelji zabave i druženja u prirodi. Iako je pogranična i tranzitna, Međimurska županija u zadnje dvije godine bilježi veliki porast noćenja, javlja HRT.

Deset minuta vožnje od Čakovca, u Zasadbregu, nalazi se “tvornica dobrih emocija”. Paintball u šumi, bacanje sjekira, airsoft, penjanje i ostale zabavne aktivnosti. Organiziraju i quad ture po brežuljcima Gornjeg Međimurja. Iskoristili su županijske poticaje za kacige s mikrofonima i slušalicama za lakše vođenje.

“Kad bi vodič stao i svakom prišao u svakom quadu, da oni skidaju kacige i govori, evo tu možete vidjeti npr. crkvu Sv. Jeronima u Štrigovi, to nam oduzima jako puno vremena, a ovako smo dobili više vremena da se više voze i više toga dožive i vide u prekrasnom Gornjem Međimurju”, opisuje Martina Blažinčić, voditeljica adrenalinskog centra Accredo.

Odlični turistički pokazatelji rezultat su stalnog promišljanja kako unaprijediti ponudu, ali i dobre suradnje u lokalnoj zajednici.

“Ono što pokušavam kroz booking postići je da angažiram sve lokalne proizvođače, a tu mislim recimo na OPG-ove, uzimamo hranu od OPG-a, kad imamo smještaj, također angažiramo smještajne kapacitete u našoj okolici”, kaže Blažinčić.

“Cijela naša strategija u Međimurju kao zelenoj oazi u srcu Europe je ta da se turizam ne događa, već da se njime upravlja. Znamo gdje smo, znamo što želimo i znamo kud idemo. Želimo povući europska sredstva, kako bi napravili mrežu eko muzeja i interpretacijskih centara kojima bi u svakom našem naselju promovirali povijest i baštinu”, objašnjava međimurski župan Matija Posavec.

Suradnja, stalna ulaganja i potpore pokazuju se kao dobitna kombinacija u turizmu. Međimurska županija osim rekordnih prošlogodišnjih brojeva, u prvih šest mjeseci ove godine, prema eVisitoru, bilježi najveći postotak rasta ostvarenih noćenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close