Fina uvela novi servis – e-Blokade

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2013. u 14:01

Financijska agencija je proširila portfelj usluga elektroničkog poslovanja novim internetskim servisom e-Blokade.

Financijska agencija je proširila portfelj usluga elektroničkog poslovanja novim internetskim servisom e-Blokade. Ovaj servis dužnicima (ovršenicima) i ovrhovoditeljima omogućuje uvid u informacije iz Očevidnika redoslijeda osnova za plaćanje, priopćeno je iz Fine.

Putem ovog internetskog servisa korisnicima su dostupne:

  • informacije o redoslijedu osnove za plaćanje (iz Očevidnika) i ukupno evidentiranom iznosu blokade prije te osnove za plaćanje,
  • informacije iz specifikacije izvršenja osnove za plaćanje,
  • uvid u Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje te
  • skenirane slike osnova za plaćanje.

Sve navedeno dostupno je poslovnim subjektima, i to uz znatno nižu naknadu od one koju korisnici usluga plaćaju za informacije koje preuzimaju na Fininim šalterima, stoji u obavijesti Fine. Korisnici koji se na servis e-Blokade registriraju do 24. rujna 2013. godine, dobivaju 100 upita besplatno. Svi korisnici servisa, registrirani do 24. rujna 2013. godine, mogu u tom razdoblju iskoristiti 100 besplatnih upita.

Pravo uvida u podatke, odnosno u osnovu za plaćanje, temeljem zakonskih određenja ima isključivo korisnik na kojeg se ti podaci odnose i/ili njegov punomoćnik. Za pristup servisu e-Blokade potrebno je imati Finin digitalni certifikat na FINA e-kartici/USB tokenu te se registrirati za korištenje servisa.

Komentirajte prvi

New Report

Close