Fina povukla žalbu, a još misli da TEF treba u stečaj

Autor: Suzana Varošanec , 03. studeni 2016. u 22:01
Atraktivno TEF-ovo zemljište

Za potencijalno partnerstvo države i Grada Šibenika u velikom projektu privatnih ulagača prepreke ne postoje.

Za potencijalno partnerstvo države i Grada Šibenika u velikom projektu privatnih ulagača na zemljištu TEF-a prepreke ne postoje, a ni Fina ne kani trošiti vrijeme na taj slučaj.

Nakon što je na Trgovačkom sudu u Zadru njezin prijedlog za otvaranje stečaja tvrtke završio odbacivanjem (aktivni račun nije u minusu, u blokadi je račun ugašen odlukom Vlade prije 18 godina), Fina se žalila, doznajemo od Tine Grgas, glasnogovornice i sutkinje Trgovačkog suda u Zadru. Ipak, predmet nije završio na VTS-u jer se Fina predomislila, i prije dva dana dostavila sudu podnesak kojim žalbu povlači. "Za sada nije evidentirana bilo koja druga žalba osim ove povučene. Žalbeni rok ističe danas, i ako do 7. studenog ne pristigne koja druga žalba poštanskim putem, stekli bi se uvjeti za iskazivanje klauzule pravomoćnosti na navedeno rješenje", kaže Grgas.

Mogući je to impuls pregovorima, o kojima se za sada Vlada ne izjašnjava. Čeka se što će reći ministar za državnu imovinu Goran Marić. No, pritom je zanimljivo i što Fina i dalje misli da je u pravu. Pozivajući se na Stečajni zakon, u kojem je stečajni razlog postojanje neizvršenih osnova za plaćanje, bez obzira ima li dužnik otvorenih računa ili ne, tvrde da je u slučaju TEF-a, sukladno čl. 444.st.2.SZ-a, podnesen prijedlog za otvaranje stečaja zbog postojanja neizvršenih osnova za plaćanje i nemogućnosti izvršenja kroz propisano razdoblje. U slučaju gašenja posljednjeg računa čuvamo pohranjene neizvršene osnove za plaćanje, i u slučaju otvaranja novog računa automatski se nastavlja s ovrhom po njima, navode iz Fine. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

A nitko ni slova o tome da je ta Fina zlo i štetočina iz bivših sistema i da joj samo svakih par godina mjenjaju ime a zlo i šteta ostaje.

I sada objavili da je Fina u gubitcima a duguje 150.000.000,00 poreza koje će platiti u 3-4-….rate.

New Report

Close