Evo kada u Zagrebu kreće sezona grijanja, neke zgrade još nisu spremne

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. rujan 2024. u 11:03
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti.

Iz HEP-Toplinarstva podsjećaju da ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje, tj. najranije od 15. rujna, piše N1.

“Uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti”, kazali su nam iz HEP-Toplinarstva te dodaju da se svakodnevno prate vanjske temperature zraka kao i dugoročna prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda u skladu s kojima će u narednom periodu donijeti odluku o početku uključivanja grijanja u ogrjevnoj sezoni 2024./2025.

Iz HEP-Toplinarstva su nam otkrili i koliko zgrada u Zagrebu još uvijek nije spremno za uključivanje grijanja.

“Imamo 339 zgrada koje nisu spremne za grijanje, jer u istima krajnji kupci još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama u svojim stambenim ili poslovnim prostorima, odnosno u kojima instalacije nisu napunjene pogonskom vodom. Predstavnici suvlasnika ili upravitelji tih zgrada prije početka punjenja unutarnjih instalacija grijanja trebaju dostaviti pisanu obavijest HEP-Toplinarstvu d.o.o. da su svi radovi završeni te da su instalacije spremne za prihvat toplinske energije”, naveli su.

Komentirajte prvi

New Report

Close