Europska agencija ocijenila HACZ-ovu ponudu najkvalitetnijom

Autor: Poslovni.hr , 29. srpanj 2020. u 13:35
FOTO: Pixabay

Agencija Europske unije za sigurnost zračnog prometa (EASA) ocijenila ponudu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo (HACZ) najkvalitetnijom za sudjelovanje u budućim međunarodnim projektima EASA-e, priopćio je HACZ u srijedu. 

“Na temelju provedene evaluacije ponuda velikog broja europskih zrakoplovnih vlasti koje su se javile na natječaj Agencije Europske unije za sigurnost zračnog prometa za vođenje i upravljanje međunarodnim projektima u području civilnog zrakoplovstva, ponuda Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo ocijenjena je najboljom. Pored HACZ na međunarodnim projektima EASA-e sudjelovat će još i zrakoplovne vlasti Velike Britanije, Italije, Francuske, Španjolske i Austrije”, kaže se u priopćenju.

Kako se objašnjava, EASA je u okviru međunarodne vanjske zrakoplovne politike Europske unije angažirana na brojnim međunarodnim projektima tehničke suradnje s trećim zemljama koje u manjoj ili većoj mjeri imaju za cilj uvesti jednaki standard sigurnosti u civilnom zrakoplovstvu kao što je postojeći u Europskoj uniji, ali i ispuniti zahtjeve koji prethode primjerice članstvu u Uniji ili sklapanju drugih sporazuma o suradnji s Unijom.

U tom smislu EASA traži pouzdane i stručne partnere kojima će prepustiti pojedine takve međunarodne projekte te je prošle godine raspisala natječaj.

Sa spomenutim zrakoplovnim vlastima EASA je potpisala ugovor o suradnji te će tijekom sljedeće četiri godine isključivo s njima surađivati na međunarodnim projektima.

Komentirajte prvi

New Report

Close