Erste dao 3,7 milijuna kuna kredita malim poduzetnicima

Autor: Poslovni dnevnik , 20. ožujak 2014. u 22:00
Kreditiraju poduzetnike početnike/ D. Urukalović/PIXSELL

Podržali 50 poduzetničkih inicijativa u sedam županija, projekt provode tri godine, a težak je dosad ukupno 6,1 milijun kuna.

Zagreb Erste&Steiermärkische banka u sklopu projekta mikrofinanciranja prošle je godine plasirala 3,7 milijuna kuna kredita, kojima je samostalno podržala 50 poduzetničkih inicijativa u sedam županija, izvijestili su iz te banke.

Projekt je namijenjen poduzetnicima početnicima s kvalitetnom poslovnom idejom te onima koji uspješno posluju dvije godine, ali su im za razvoj potrebni dodatni izvori financiranja. U tri godine njegove provedbe Erste&Steiermärkische banka mikrokreditima je podržala 84 projekta s više od 6,1 milijun kuna. Lani su posrijedi bili projekte iz različitih područja, od trgovine, preko graditeljstva do turizma i poljoprivrede. U četiri županije Slavonije i Baranje kreditirali su 27 poduzetničkih inicijativa s više od 2,1 milijuna kuna, a u preostale tri županije 23 projekta sa 1,6 milijuna kuna mikrokredita.

Za pokretanje poslovanja odobravaju se mikrokrediti u kunskoj protuvrijednosti do 10.000 eura, a postojećim poduzetnicima do 15.000 eura. Rok povrata je do pet godina uz mogućnost ugovaranja počeka otplate do 12 mjeseci, a kamatna stopa iznosi tromjesečni EURIBOR plus 5 postotnih bodova. Iz Erste banke naglašavaju kako projekt financiraju samostalno i realiziraju u suradnji s partnerima.

Komentirajte prvi

New Report

Close