“Kažete da ste na dobroj lokaciji, bit će nešto? Država vam, bogami, neće dati novce”

Autor: Marija Brnić, Poslovni.hr , 04. srpanj 2013. u 13:06
Gordan Maras. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

U Saboru je počela rasprava o izmjenama Zakona o unaprijeđenju poduzetničke infrastrukture.

U Saboru je počela rasprava o izmjenama Zakona o unaprijeđenju poduzetničke infrastrukture. 

Zakonom se uređuju  i poslovne zone, a ministar Gordan Maras najavio je pooštravanje kriterija.

"Da bi se samo osnovala poduzetničkla zona s obrazloženjem 'na dobroj smo, kvalitetnoj lokaciji, moglo bi biti nešto, država više zemlju neće davati, a neće bogami više davati ni novce. S druge strane, oni koji imaju projekte, dobit će svu moguću potporu, prvenstveno tu mislim na projekte koji idu iz Europske unije", kazao je Maras.

Novo Povjerenstvo za gospodarski zamah

Još jedno povjerenstvo osnovala je danas Vlada – za internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva. Po riječima potpredsjednice Vlade Vesne Pusić, riječ je o tijelu koje će predstavljati operacionalizaciju gospodarske diplomacije djelujući dvosmjerno: pružat će sliku o tomu što se na gospodarskom području i od potencijala za investicije nudi u Hrvatskoj, a s druge strane prenosit će i informacije kakav je interes kod kupaca za hrvatske proizvode i moguća ulaganja u našoj zemlji. Novo povjerenstvo zapravo će koordinirati aktivnosti i mjere Vlade.

Glavnim koodinatorom u tom Povjerenstvu imenovan je Joško Klisović, zamjenik ministrice Pusić, a članovima su imenovani zamjenici ministara gospodarstva, poduzetništva, financija, regionalnog razvoja i fondova EU, prometa, turizma poljoprivrede, te znanosti, kao i savjetnik predsjednika RH za gospodarstvo Boris Cota, predsjednik uprave HBOR-a Anton Kovačev, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić, predsjednik uprave HAMAG Investa Darko Liović, te predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Dragan Marčinko.

U narednih tjedan dana svoje bi predstavnike za ovo Povjerenstvo Vladi još trebali predložiti i Hrvatska narodna banka, Hrvatska gospodarska, te Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatski izvoznici i Ekonomski institut. Povjerenstvo će se sastajati minimalno jedanput mjesečno, a smjernice za rad odredit će mu Savjet Povjerenstva koje će činiti potpredsjednici vlade Vesna Pusić i Branko Grčić, te ministri Slavko Linić, Ivan Vrdoljak, Gordan Maras i Tihomir Jakovina.  

Komentirajte prvi

New Report

Close