Doprinos poljoprivrede čistom okolišu i zdravoj hrani

Autor: Poslovni.hr , 03. veljača 2015. u 09:50
Foto: http://www.osijek.hr/

U organizaciji Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i Hrvatske agencije za hranu, danas se u Auli Magni Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku održava stručna radionica IPA projekta: Doprinos poljoprivrede čistom okolišu i zdravoj hrani (AGRI – CONTO – CLEEN).

Radionica je namijenjena poljoprivrednim proizvođačima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, udrugama proizvođača i potrošača, djelatnicima savjetodavnih službi, lokalnim i regionalnim samoupravama, ali i svim žiteljima pograničnog područja zainteresiranim za zdravu hranu i očuvanje okoliša.

Cilj je radionice povezivanje poljoprivrednih proizvođača i potrošača, prezentaciju projektnih aktivnosti i edukaciju proizvođača u pravcu ekološke i ekonomske optimizacije poljoprivredne proizvodnje.
Projekt je dio programa IPA II – Pogranični program Hrvatska – Srbija, a glavni mu je cilj povećanje doprinosa poljoprivrede očuvanju okoliša i izgradnja sustava poljoprivredne proizvodnje u pravcu proizvodnje kvalitetnije hrane i poljoprivrednih proizvoda te povećanje svijesti javnosti o utjecaju poljoprivrede na očuvanje okoliša i proizvodnju zdrave hrane.

U ime Grada Osijeka, prigodnim se riječima pri otvaranju stručne radionice, nazočnima obratio zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš.

Komentirajte prvi

New Report

Close