Domaći lider u opremanju luksuznih interijera preuzima hrvatsku podružnicu tvrtke umdasch The Store Makers

Autor: Poslovni.hr , 01. srpanj 2024. u 08:32
Sinago proizvodni pogon Foto: MiMs Digital

Sinago se, od male tvrtke iz zagorskih Mokrica (Oroslavje), nastale 2006., prometnuo u globalnog izvoznika koji stvara umjetnost, što je 2022. prepoznala tvrtka Futura Partners, preuzevši ga s ciljem novog uzleta na inozemnom tržištu.

Domaći lider u opremanju luksuznih interijera, Sinago, preuzima hrvatsku podružnicu tvrtke umdasch The Store Makers. Obje tvrtke međunarodno su prepoznate po proizvodnji prilagođenih interijera u nekoliko komercijalnih smjerova, između ostalog: opremanje trgovina modnih i parfumerijskih brendova, opremanje luksuznih rezidencijalnih objekata te opremanje luksuznih ugostiteljskih i uredskih prostora. Riječ je o dugogodišnjim liderima čiju poziciju na tržištu potvrđuje i suradnja s nekima od najvećih svjetskih brendova.

Sinago je tako radio s brendovima kao što su Armani, HUGO, Diesel, Penhaligon’s i On, dokumdasch The Store Makers Croatia stoji izainterijera high street brendova i luksuznih robnih kuća te trgovačkih lanaca i high-end trgovina. Sinago se, od male tvrtke iz zagorskih Mokrica (Oroslavje), nastale 2006., prometnuo u globalnog izvoznika koji stvara umjetnost, što je 2022. prepoznala tvrtka Futura Partners, preuzevši ga s ciljem novog uzleta na inozemnom tržištu. Umdasch The Store Makers je pak ranije bio preuzeo hrvatsku tvrtku osnovanu 2009. kao ATT interijeri. S više od 90 posto izvoza, Sinago i umdasch danas isporučuju prvorazredne projekte diljem svijeta, potvrđujući svoju poziciju među vodećima u industriji. Cilj sinergije jačanje je kapaciteta i ponude u projektiranju i proizvodnji luksuznog interijera na globalnoj razini, ističu iz Sinaga.

AX SOHO

„Potpisivanjem sporazuma s umdasch The Store Makers, ulazimo u partnerski odnos s ciljem dugoročne suradnje u formi pružatelja luksuznih i premium interijerskih rješenja za njihove klijente. Ova sinergija predstavlja pobjedu za obje strane,  a na lokacijama u Mokricama i Zagrebu plan je stvoriti centre za razvoj vrhunskih kadrova, privlačeći najbolje stručnjake iz projektnog menadžmenta, tehnološke razrade interijera i proizvodnje. Otvaranjem novih radnih mjesta dodatno ćemo ojačati svoj već izniman kadar od ukupno 130 zaposlenika“, istaknuo je Marko Majcenović, direktor tvrtke Sinago.

Hotel Roxanich

Udruživanjem, umdasch Store Makers Croatia mijenja ime u Bespoke Interiors by Sinago i nastavlja djelovati kao odvojena tvrtka, osiguravajući kontinuitet i stabilnost za sve postojeće projekte i klijente. „Sinago i Bespoke Interiors  by Sinago nastavljaju pružati vrhunska rješenja za interijere, djelujući kao pružatelj rješenja, a ne samo proizvođač namještaja. Naš je cilj stvoriti sveobuhvatnu platformu koja sa suradnicima može isporučiti kompletna interijerska rješenja svugdje u svijetu, dodatno pozicionirajući Hrvatsku kao centar inovacija u segmentu projektne proizvodnje interijera“, naglasio je Filip Jelić, direktor tvrtki Sinago i Futura Partners. 

„Drago nam je provesti ovu transakciju sa Sinagom, jer je naš glavni prioritet da cijeli hrvatski tim ostane na svom mjestu. Također, ovo je početak kontinuirane suradnje i partnerstva između naših tvrtki. Želimo Sinagu mnogo uspješnih projekata u budućnosti i sretni smo što ćemo surađivati s ovom hrvatskom tvrtkom za buduće projekte“, ustvrdio je Kurt Steindl, COO tvrtke umdasch Store Makers Management GmbH.

Interijer stana – privatni projekt

Partnerstvo s umdasch The Store Makers još je jedan korak prema cilju koji smo imali kada smo preuzimali Sinago – postati europskim liderom u segmentu opremanja luksuznih interijera. Ovo je dodatni vjetar u leđa na putu do tog cilja. Sinago i Futura Partners nastavljaju jačati svoju poziciju na tržištu ulaganja. Dugoročno smo u Futura Partners usredotočeni na održive projekte i razvoj kadrova, s ciljem podizanja kvalitete, izvrsnosti organizacije i stvaranja sustava koji će trajati generacijama te ostaviti trajnu vrijednost, poručio je suvlasnik tvrtke Futura Partners Ognjen Bagatin.   

Komentirajte prvi

New Report

Close