Dom za starije poskupio za čak 25 posto

Autor: Poslovni.hr , 03. lipanj 2024. u 14:53
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Novi cjenik usluga odobrio je i osnivač, Osječko-baranjska županija.

Od 1. lipnja u Domu za starije i nemoćne osobe u Đakovu na snazi je novi cjenik, a prema kojem su usluge te ustanove skuplje 25 posto. Prvo je to poskupljenje nakon gotovo dvije godine – dosadašnje cijene vrijedile su od 1. srpnja 2022, piše Glas Slavonije.

Tako je od 1. lipnja cijena za jednokrevetnu sobu – potkrovlje, 462 eura, za jednokrevetnu sobu s balkonom 485, za dvokrevetnu sobu s balkonom 443, a za dvokrevetnu sobu s balkonom i kupaonicom 454 eura. Nadalje, nova cijena za apartman jednokrevetni je 608, a za apartman dvokrevetni 558 eura. Smještaj i sva potrebna skrb u stacionaru je 535, a u novom stacionaru 626 eura. Dom je nove cijene krajem svibnja objavio i na svojim službenim stranicama, a gdje su i cijene dodatnih usluga uz koje je naznačeno da su to iznosi od 1. studenoga prošle godine, dok su cijene pomoći u kući bez istaknutog datuma, uz napomenu kome se sve pružaju.

– Cijene naših usluga nisu mijenjane gotovo dvije godine, od 1. srpnja 2022., pa je to zapravo njihov porast od 12,5 posto po godini. Rast cijena usluga posljedica je rasta naših ulaznih troškova poput prehrane i dr. Novi cjenik usluga odobrio je i naš osnivač, Osječko-baranjska županija, koja nas sufinancira. Tri doma za starije – ovaj u Đakovu te oni u Osijeku i Belome Manastiru, a svima njima osnivač je Osječko-baranjska županija – imala su najniže cijene među domovima za starije u Republici Hrvatskoj, pogotovo Dom za starije u Đakovu – kaže njegova ravnateljica Štefica Mikšić, izv. prof. dr. sc., koja je na čelo te nadaleko poznate ustanove došla sredinom lipnja prošle godine kao istaknuta članica znanstvene zajednice, s bogatim, gotovo 40-godišnjim radnim iskustvom.

Komentirajte prvi

New Report

Close