Dolazi nova mjera koja bi trebala zadržati mlade u Hrvatskoj: ‘Dok se rađa život, nije dno’

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2024. u 07:41
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Načelno ni Šipićeve kolege protiv jačih mjera nemaju ništa, ali sve u okvirima mogućeg.

Jedno od oružja protiv loše demografske statistike su i veće potpore za svako rođeno dijete koje bi trebale iznositi 600 eura.

Ministar demografije Ivan Šipić očekivano nije sretan zbog najnovijih podataka. Lani je rođeno 1713 beba manje nego godinu ranije. Ali ne treba klonuti duhom.

“Dok se rađa život, nije dno. Trend je takav kakav je, i zabrinjava, ali nismo položili oružje, da tako kažem”, izjavio je Šipić.

Načelno ni Šipićeve kolege protiv jačih mjera nemaju ništa, ali sve u okvirima mogućeg.

“Tako će morati i kolega Šipić pripremiti prijedlog, vidjet će se koliki će to imati proračunski učinak, kroz koliko godina i kad se ta mjera može staviti u funkciju. Ali ja bih rekao da je pohvalno da idu inicijative u bilo kojem pogledu da se to pitanje pospješuje”, poručuje Šime Erlić, ministar regionalnog razvoja i EU fondova.

Ministri Erlić i Medved baš su zato bili u Slunju i uručili ugovore kako bi se revitalizirao područje Karlovačke županije. Među ostalim Slunj je dobio novac za obnovu i rekonstrukciju vrtića.

“S tim dobivamo tri nova dnevna boravka i riješavamo problematiku potreba za naše najmanje”, kazala je gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić.

Komentirajte prvi

New Report

Close