Dioki i Zaba trebaju se dogovoriti o Dini

Autor: Suzana Varošanec , 31. siječanj 2014. u 09:23
Treba pronaći rješenje za slučaj da dokapitalizacija na kraju ipak propadne/ P. Lovrović/PIXSELL

Visoki trgovački sud djelomično je usvojio žalbu Zagrebačke banke u slučaju sklopljene nagodbe Dina Petrokemije na riječkom Trgovačkom sudu.

Visoki trgovački sud djelomično je usvojio žalbu Zagrebačke banke u slučaju sklopljene nagodbe Dina Petrokemije na riječkom Trgovačkom sudu.

Vratio je predmet nižem sudu na doradu u jednom uskom dijelu. Nagodba time nije propala, nego je ostala na snazi, uz intervenciju kojom treba pronaći rješenje za slučaj da dokapitalizacija u kojoj treba sudjelovati i banka, inače protiv svoje volje, na kraju ipak propadne.Doznajemo da je Visoki trgovački sud odluku donio prošlog tjedna te da se predmet već nalazi na riječkom sudu. On će, pak, u skladu s odlukom žalbenog suda, u primjerenom roku pronaći rješenje. Potvrdio nam je to Dinin direktor Fabio Giacometti. Tvrdi da VTS nije osporio samu dokapitalizaciju, koja je izglasana.

"Žalba se sastoji od šest točki, a prihvaćene su dvije koje su proceduralnog karaktera. Traži se rješenje za zaštitu vjerovnika koji Dinu trebaju dokapitalizirati unosom svojim tražbina u temeljni kapital u slučaju da se dokapitalizacija ne provede. Vlasnik Dine Dioki u stečaju i Zagrebačka banka sad trebaju pronaći zajedničko rješenje", kaže on. Ista zaštita od eventualne propasti dokapitalizacije Dine bit će navodno predložena i HEP-u. Prema izglasanom planu, tri subjekata trebaju dokapitalizirati Dinu: Dioki, HEP i Zaba. No, da bi Dioki mogao o tome  pregovorati, s obzirom na to da je u stečaju, najprije se o tome moraju odlčitovati njegovi vjerovnici. Tako će, prema našim izvorima, na ročištu koje je sazvano za 4. ožujka odlučiti o ovlaštenju stečajne upraviteljice Marije Vujčić Turkulin da započne pregovore.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ide ispod 4kn.


UP 400%-500% [emo_smijesak]

DINA ne kotira na burzi, a DIOKI d.d. je u stečaju. Dina je u stečajnoj masi DIOKI-a. što ti tu nije jasno?

UP 400%-500% [emo_smijesak]

New Report

Close