DHMZ upalio narančasti alarm za područje Zagreba i Karlovca, stiže promjena vremena

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2024. u 15:01
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Situacija se promijenila, te su osječka, gospićka i kninska regija sada pod žutim upozorenjem zbog lokalnih izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, dok je u riječkoj regiji moguća i tuča.

Danas Hrvatsku očekuje promjena vremena s grmljavinskim nevremenima i obilnim oborinama. Do nedavno je meteoalarm javljao žuti alarm za cijelu Hrvatsku, osim kninske regije za koju nije bilo upozorenja. U većini regija žuti alarm je bio aktivan zbog izraženijih grmljavinskih pljuskova, dok je u Splitu i Dubrovniku bio zbog toplinskog vala.

Situacija se promijenila, te su osječka, gospićka i kninska regija sada pod žutim upozorenjem zbog lokalnih izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, dok je u riječkoj regiji moguća i tuča. Upozorenje za područje Zagreba i Karlovca podignuto je sa žutog na narančasto zbog mogućih grmljavinskih nevremena s tučom. Narančasti alarm ostaje na snazi za splitsku regiju zbog toplinskog vala, dok je dubrovačka regija i dalje pod žutim upozorenjem. “Oblaci zaostali nakon noćašnje kiše i pljuskova s odmiču na istok. Nova runda očekuje nas kasnije poslijepodne i prema kraju dana.” javljaju iz DHMZ-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close