Čovjek na trajektu pao s visine od dva metra: Dobit će odštetu od Jadrolinije

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2024. u 08:06
Foto: Pixsell/Milan Sabic/ilustracija

Supruga putnika na sudu je svjedočila da nije vidjela pad jer je u tom trenutku bila izvan trajekta.

Prema privremenoj presudi Općinskog suda u Splitu, Jadrolinija je obvezna isplatiti odštetu jednom putniku koji je pretrpio teške ozljede na trajektu “Zadar” tijekom plovidbe između Splita i Hvara. Presudom je predviđeno da putnik dobije 3.140 eura, pod uvjetom da viši sud potvrdi odluku

Incident se dogodio 12. travnja 2019. godine, kada se putnik iz Kaštel Sućurca ukrcao na trajekt, piše N1. Nakon što je po uputama posade parkirao vozilo na platformi, pri izlasku je pao s visine od dva metra. U svojoj tužbi, putnik je naveo da na platformi nije bilo zaštitne ograde, zbog čega je pao i zadobio ozljede, od kojih i danas osjeća posljedice.

Sudski vještak potvrdio je da je putnik pretrpio manju ozljedu glave, prijelom lijeve lopatice te udarac u prsni koš. Istragom je utvrđeno da je putnik automobilom ušao na trajekt i parkirao na nagibnoj pramčanoj rampi, kako mu je naložila posada. Sama činjenica da je pao nije bila sporna, ali je Jadrolinija tvrdila da je za nesreću odgovoran sam putnik zbog nedovoljne pažnje.

Supruga putnika na sudu je svjedočila da nije vidjela pad jer je u tom trenutku bila izvan trajekta. Međutim, nakon povratka na brod, primijetila je vozila koja su se ukrcavala preko rampe bez zaštitne ograde.

Komentirajte prvi

New Report

Close