Čačića vijest o presudi dočekala u avionu, sletio bez komentara!

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. studeni 2012. u 13:38
PIX

Čačić je posljednja tri dana boravio u Kataru, gdje je otvorio katarsko-hrvatski poslovni forum u Dohi.

Prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić po povratku sa službenog puta iz Katra nije želio komentirati presudu mađarskog suda kojom je pravomoćno osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama.

Čačić je poslijepodne doputovao u zagrebačku zračnu luku zrakoplovom iz Dohe, no još tijekom leta odbio je dati izjavu novinarima koji su putovali zajedno sa hrvatskim izaslanstvom. Po izlasku iz zrakoplova prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva ponovno je odbio dati izjavu te je sjeo u crni mercedes koji ga je čekao na pisti i otišao iz zračne luke. Tako je izbjegao brojne novinarske ekipe koje su ga čekale u središnjoj zgradi zračne luke.

Novinarima koji su bili u zrakoplovu iz Čačićevog protokola najavljeno je da će prvi potpredsjednik izjavu dati kasnije. Neposredno prije slijetanja zrakoplova u zgradi zračne luke viđene su Čačićeve stranačke kolege, ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak i glasnogovornica Renata Potočnik.

Čačića je danas sud u Kaposvaru pravomoćno osudio na 22 mjeseca zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj su poginule dvije osobe. Glasnogovornik suda Attila Vadocz kazao je za Reuters kako prvi potpredsjednik hrvatske vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić prema presudi mora odslužiti polovinu kazne prije nego što može biti pušten na uvjetnu slobodu. Rekao je i da Čačić više nema pravo žalbe te da je mađarska praksa da se kazna počne služiti unutar jednog do dva mjeseca. Prvostupanjskom presudom Čačić je bio osuđen na 22 mjeseca uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Hvala ti Bože! Moglo bi se nešto i pokrenuti.

i nama i njemu dobro će doći odmor, ionako od te nesreće ne funkcionira nikako, samo to Milanović ne vidi ili nema nikoga za prvi ešalon

New Report

Close