Božinović od 1. rujna najavio promjene u mjerama, ugostitelji oduševljeni

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. kolovoz 2021. u 12:18
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Božinović je na konferenciji kazao da su interijeri kafića bili zatvoreni pored ostalog i zbog velikog broja turista i velikog broja ljudi koji su bili angažirani u sezoni na nadzoru mjera.

Od 1. rujna planira se otvaranje zatvorenih dijelova kafića, uz preporuke koje će izraditi HZJZ, najavio je u petak potpredsjednik Vlade Davor Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Na pitanje novinara kazao je da će radno vrijeme barova ostati do ponoći, ali i da nisu još definirani svi detalji mjera oko otvaranja unutrašnjosti kafića, pa ni disko klubova.

Istaknuo je da su na današnjim razgovorima ugostitelji iznijeli čvrsta jamstva da će se gosti i zaposleni držati mjera.

Predstavnici ugostitelja i nacionalnog stožera sastali su se u petak kako bi ugostitelji čuli što se od mjera planira za jesen za taj sektor, te kada će moći početi raditi i u unutrašnjosti objekata što ne mogu od studenoga prošle godine, kao i druge odgovore, doznaje se od ugostitelja.

'Zahvalni smo Stožeru'

Riječima poput 'konačno', 'uspjeli smo', 'dočekali smo i to!', predstavnici ugostiteljskih udruga su u petak komentirali najave nacionalnog stožera da će od 1. rujna kafići ponovo moći raditi i unutra, nakon što to nisu smjeli zadnjih devet mjeseci, apelirajući na kolege i goste da i dalje poštuju mjere. 'Zahvalni smo stožeru, kojemu smo partner i uvijek spremni za razgovore, i svjesni da je zdravlje na prvom mjestu', istaknuo je za Hinu sudionik sastanka ugostitelja i stožera u petak Dražen Biljan iz sekcije za barove Nezavisne udruge ugostitelja Zagreba i Nacionalne udruge ugostitelja, uz kojega su na sastanku ispred ugostitelja bile još Ana Lisak iz sekcije cateringa i Žaklina Troskot, predsjednica zagrebačke Nezavisne udruge ugostitelja.

Božinović je na konferenciji kazao da su interijeri kafića bili zatvoreni pored ostalog i zbog velikog broja turista i velikog broja ljudi koji su bili angažirani u sezoni na nadzoru mjera, ali da su istek sezone, stanje procijepljenosti i drugi parametri otvorili mogućnost da se kafićima dopusti i rad unutra.

Izvijestio je da su ti parametri bili tema današnjeg sastanka s predstavnicima Nacionalne udruge ugostitelja.

Dodao je da se s ugostiteljima razgovaralo i o tome kako organizirati ugostiteljstvo za jesen.

Komentirajte prvi

New Report

Close