Bosqar i Končar dobili odobrenja regulatora u Sloveniji i Srbiji

Autor: Mladen Miletić , 09. rujan 2024. u 07:05
Čelnici Bosqara Luka Orešković, Darko Horvat i Tomislav Glavaš - Grupa je u lipnju objavila novi vizualni identitet/Saša Ćetković

Bosqar je u kupnju 51 posto udjela Panvita Grupu uložio 50 mil. eura.

Nastavno na obavijest koju je Bosqar objavio u svibnju, a koja se odnosi na sklapanje ugovora o stjecanju udjela i ulaganje u slovensku Panvita Grupu, Javna agencija za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Slovenije prošlog je tjedna odobrila navedenu transakciju.

Transakcija je također prethodno odobrena od strane Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije, čime su ishođena sva potrebna regulatorna odobrenja za nju.

Erste, UniCredit…
U tom kontekstu, Bosqar planira započeti s aktivnostima povezanima s povećanjem temeljnog kapitala u skladu s Odlukom Glavne skupštine od dana 17. lipnja 2024. Sredstva prikupljena kroz povećanje temeljnog kapitala planiraju se uložiti u financiranje transakcije.

Kompanija na čelu s predsjednikom Uprave Darkom Horvatom, a koja je prethodno poslovala pod nazivom Mplus Grupa, predviđa da će postupak povećanja temeljnog kapitala biti proveden u četvrtom tromjesečju 2024., podložno tržišnim uvjetima. Erste & Steiermärkische Bank, UniCredit Bank GmbH, Podružnica Milano, i Zagrebačka banka djeluju kao zajednički globalni koordinatori u vezi s naprijed navedenim povećanjem temeljnog kapitala.

Iz društva ističu da će dioničari, potencijalni ulagatelji i javnost biti pravodobno informirani o sljedećim koracima i uvjetima pod kojima će zainteresirani ulagatelji moći sudjelovati u postupku povećanja temeljnog kapitala.

Končar i Siemens
Bosqar je 51 posto udjela u slovenskoj poljoprivredno-prehrambenoj kompaniji stekao još pod imenom Mplus (Meritus ulaganja) uloživši 50 milijuna. Time je naša tehnološka kompanija čiji je temelj poslovanja eksternalizacija poslovnih procesa (BPO) odnosno pozivnih centara, diverzificirala svoj portfelj na jednu posve novu industriju – prehrambenu.

A u petak je i Končar na Zagrebačkoj burzi objavio da je Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije dostavila rješenje koje je zaprimljeno sa 6. rujna i kojim je potvrđeno da se dopuštenom smatra prijava namjere provedbe koncentracije poduzetnika podnesena od strane Končar – Elektroindustrije za proizvodnju i usluge i Siemens Energy Holding B.V. sa sjedištem u Nizozemskoj, u cilju stjecanja zajedničke kontrole u odnosu na društvo Končar – Transformatorski kotlovi.

“Ovime je ishođeno jedno od potrebnih odgovarajućih odobrenja koncentracije sukladno primjenjivom zakonodavstvu određenih tržišta na kojima su Končar i Siemens Energy Holding B.V. već prisutni”, ističe se u kompanijskoj objavi.

Komentirajte prvi

New Report

Close