Borba za prava djece Brač učinila europskim prvakom

Autor: Poslovni dnevnik , 09. prosinac 2020. u 21:59
'Nešto zbilja važno' kampanja je kroz koju su djeca s teškoćama u razvoju dobila besplatan prijevoz

Hvale vrijedna kampanja koju je inicirala Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački poljupci” i kreirala je uz pomoć CTA komunikacija već neko vrijeme osvaja međunarodna priznanja.

Nešto zbilja važno, projekt rođen iz revolta stanovnika otoka Brača koji su ustali protiv nepravde da djeca s teškoćama u razvoju, koja zbog učestalih posjeta bolnicama i terapijama, neprestano putuju trajektom, a nemaju pravo na besplatan prijevoz, ujedinio je brojne stanovnike Hrvatske.

Inicijativa je prošle godine uspjela izvojevati izmjenu Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, čime je mališanima konačno omogućen besplatan trajektni prijevoz.

Hvale vrijedna kampanja koju je inicirala Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački poljupci” i kreirala je uz pomoć CTA komunikacija, već neko vrijeme osvaja međunarodna priznanja, a najnovije je “European Excellence Awards“ u organizaciji Quadrige, berlinskog centra izvrsnosti u obrazovanju, informacijama, umrežavanju i poslovnim IT rješenjima.

Pritom su osvojili su i posebnu nagradu žirija za najbolju kampanju među 350 finalista u 60 kategorija. “Od samoga početka najvažnija su bila naša djeca i mogućnost besplatnih odlazaka na nešto što je njima neophodno, a to su terapije.

S obzirom na uloženi trud i promjenu koja se jednoglasno dogodila u Saboru, ove su nagrade su i više nego zaslužene”, poručila je Mirjana Nižetić, predsjednica Udruge “Brački pupoljci”.

Komentirajte prvi

New Report

Close