Beroš otkrio nove informacije: 54 novozaražena pacijenta, od jučer preminulo 6 bolesnika

Autor: Poslovni.hr , 14. travanj 2020. u 14:09
Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je ranije da svakodnevno procjenjuju epidemiološku situaciju u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj je 54 novozaraženih u odnosu na jučer, rekao je ministar Beroš. Ukupno je u Hrvatskoj 1704 zaraženih, a umrlo je još šest pacijenata. Svi su imali kronične bolesti, izjavio je ministar.

U posljednja 24 sata testirano je 569 osoba, ukupno imamo 18,359 testiranih. Prosječna dob bolesnika je 49,9 godina, porast je ženskog spola. Na respiratoru je 34 bolesnika, a otpušteno je 298 ljudi.

U odnosu na druge zemlje, Hrvatska ima niži postotak zaraženih i umrlih u odnosu na broj stanovnika, naglasio je ministar Beroš. Capak je naglasio kako se radi o usporedivim podacima, te također naglasio kako Hrvatska ima dobre rezultate u borbi s virusom.

Krunoslav Capak osvrnuo se na stanje u domovima za starije. Kazao je kako je zaštitna oprema distribuirana u domove, vjeruje kako nema nedostataka, ali će provjeriti takve informacije.

‘Ljudi koji su na liječenju kod kuće zbog koronavirusa osim u hitnom slučaju trebali bi ostati kod kuće, a onda obavljati pretrage’, rekao je Capak.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je ranije da svakodnevno procjenjuju epidemiološku situaciju u Hrvatskoj te kada ona bude stabilna, postepeno će se relaksirati mjere zaštite od koronavirusa.

Komentirajte prvi

New Report

Close