Beroš objavio: Danas imamo 78 novih slučajeva, pojavila su se dva nova žarišta

Autor: Poslovni.hr , 30. srpanj 2020. u 13:55
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Prema podacima lokalnih stožera, preminule su još tri osobe.

Županije su tijekom dana javile o desetke novih slučajeva, a najviše ih je zabilježeno u Vukovarsko-srijemskoj županiji (31) te u Splitu (17) i Zagrebu (13). Prema podacima lokalnih stožera, preminule su još tri osobe.

“Upravo je došla informacija, danas je 78 novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, a ukupno je 4993 pozitivne osobe na koronavirus od početka epidemije”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici vlade.

“Trenutno imamo 753 aktivna slučaja. 132 osobe nalaze se na bolničkom liječenju, a osam je pacijenata na respiratorima”, rekao je Beroš. “U proteklih tjedan dana koronavirusom su se zarazile 464 osobe. Preminulo je 16 osoba, od kojih su četiri bile na respiratoru”, dodao je.

“Kumulativna 14-dnevna stopa incidencije potvrđenih COVID-19 slučajeva je 25,4 na 100.000 stanovnika. U posljednjih tjedan dana oboljele su 44 osobe zaposlene u zdravstvenom sustavu”, istaknuo je Beroš.

Izvijestio je kako je još aktivno žarište zaraze vezano za jednu svadbu u Ivankovu, a novo žarište nastalo je na vjenčanju u Našicama. U priobalju aktivno je novo žarište vezano za novo vjenčanje u okolici Sinja.

Podsjetio je da je u Ministarstvu zdravstva predstavljena nova aplikacija za suzbijanje širenja zaraze “Stop COVID-19”, koja je dobrovoljna, anonimna i privremena aplikacija kao zajednička inicijativa europske Komisije.

Komentirajte prvi

New Report

Close