Bankarice klijentima ugovarale lažne štednje, izvukle 1,8 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2024. u 16:07
foto: unsplash

Uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Međimurski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakinjom i 50-godišnjakinjom zbog sumnje da su zlouporabile povjerenje u gospodarskom poslovanju.
 
Naime, osumnjičene su u svojstvu djelatnica banke u Čakovcu, u razdoblju od listopada do prosinca 2023. godine, klijentima banke nudile te potom sklapale ugovore o oročenim štednjama uz mjesečnu kamatu od 1 %, s rokom oročenja od šest mjeseci. Spomenute štednje uz kamatu od 1 %, kao proizvodi banke nisu se nalazile u službenoj ponudi. Ujedno, osumnjičene su prilikom preuzimanja novca predavale klijentima lažne ugovore o štednji, čime su kod njih stvorile lažni dojam o legalnosti takvog bankarskog poslovanja. Nakon sklapanja ugovora takva oročenja nisu evidentirana u službenim evidencijama banke.

Osumnjičene su novac s oročenih štednji koristile za razne financijske malverzacije te su time stekle protupravnu imovinsku korist. Opisanim zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju prouzročile su znatnu štetu trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu u iznosu od najmanje 1,8 milijuna eura.
 
Uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Komentari (3)
Pogledajte sve

<p>Još malo vijesti iz Međimurja</p>
<p> </p>
<p>Stjepanu Vargi / Čakovečki mlkinovi /  određen zatvor radi silovanja.</p>

Ne prihvaća promjene i  uređivanje…. ?   ….. moj profil je ionak  pod kontrolom ….

<p>Ovo nije u redu.   ZAŠTO NISTE NAPISALI  NJIHOVA IMENA ???</p>
<p> </p>
<p>Podsjećamo  Vas- da za svaku pizdariju pišete opširno   kad su u pitanju krađe </p>
<p>, pronevjere i sl….</p>
<p>A SAD ?   Pa,  napišite KOJA BANKA,   koji ljudi  IMENOM I PREZIIMENOM .</p>
<p>Neka se zna.</p>

New Report

Close