Bankari jednoglasno odlučili operativno financirati Agrokor, ali pod jednim uvjetom

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2017. u 14:18
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

“Oni zajedno sa svojim savjetnicima neprestano usko surađuju s mojim timom i savjetnicima, a kompanija razmatra sve raspoložive mogućnosti“, stoji u izjavi.

Antonio Alvarez III, glavni direktor za restrukturiranje Agrokora medijima je poslao nove informacije o razvoju slučaja Agrokor:

„Upravo smo završili konstruktivan sastanak sa svim članovima Odbora za koordinaciju banaka koji uključuje Erste, Banca Intesa, Raiffeisen, Sberbank, Unicredit i  VTB Bank.

Oni nastavljaju podržavati daljnje poslovne operacija Grupe kao i sve druge doprinose, posebno one od strane zaposlenika i dobavljača tijekom ovog izrazito neizvjesnog razdoblja.

Oni jednoglasno izražavaju njihovu namjeru financiranja operativnih potreba Grupe za financijskim sredstvima pod uvjetom da ta sredstva imaju prioritetni status u novom Zakonu o postupku izvanredne Uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, kojeg je upravo izglasao Sabor RH. Obvezivanje ovisi o konačnim odobrenjima odbora za kreditiranje svake institucije, koji su trenutno u ubrzanom procesu. Oni zajedno sa svojim savjetnicima neprestano usko surađuju s mojim timom i savjetnicima, a kompanija razmatra sve raspoložive mogućnosti“, stoji u izjavi.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Sve što treba reći je: buckle your seatbelt Dorothy, because Kansas is going bye-bye 🙂


Agrokor treba poslati u stecaj. Sad ce ovim zakonom porezna uprava dobiti Alvareza da odredi koliko javnog novca ce se rezervirati za Agrokor. To sve skupa nema nikakvog smisla, jedna losa odluka za drugom. Jako lose. Agrokor je i tako vec gotov, iz duga se nece izvuci bez rasprodaje imovine. Alvarez ce ze 3 mjeseca dignut ruke od svega, a firma ide u stecaj, preuzima ju koncern banaka i prodaje trgovacki dio Lidlu ili Kauflandu. Proizvodni dio zainteresiranom kupcu. Samo gledajte. Vlada radi pogresno da ih stiti jer je to sve skupa izgradjeno na pogresnim temeljima i nije odrzivo.

Nevjerovatna bedmislica

Braća Albrecht (Theo i Carl) vlasnici Albrecht Discounta (Aldi), imali su prije smrti imovinu od cca. 35 mild. €, a nisu ništa proizvodili. Schwarz Gruppe (Lidl, Kaufland) posjeduje bogastvo od preko 17 mild. € isto samo trgovci. Ergo, žašto nebi Konzum, Mercator, Idea,Roda… ako se uspješno, po standardima struke vodi, sa svojih 2000 dućana, generirala dobit? Ja sam uvjeren, ako dođe pravi management i restruktuira retail, za dvije godine je trgovački sektor zdrav.

New Report

Close