Austrijanac rezervirao hotel na Jadranu pa se iznenadio kad je vidio što je pisalo sitnim slovima

Autor: poslovni.hr , 27. veljača 2024. u 09:36
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Ovo se nikako nije svidjelo Martinu G. koji je vidio tu klauzulu tek kada je kliknuo na mali znak plusa.

Svatko tko potpisuje ugovor uvijek treba čitati sitna slova, a to se odnosi i na hotelske rezervacije na hrvatskoj obali, piše u tekstu austrijskog lista Heute koji je prepričao slučaj Salburžanina Martina G. koji je morao detaljno pročitati svoju rezervaciju kako bi vidio da cijena koju je on sad platio zapravo moguće nije konačna. Kako piše u tekstu, jedan hotelski lanac na hrvatskoj obali u svojim rezervacijama ima klauzulu u kojoj sitno piše:

”Navedeno je da pružatelj zadržava pravo promjene cijene već sklopljenog ugovora o rezervaciji ako dođe do promjene kumulativnog indeksa mjesečne stope inflacije veće od 110 u odnosu na rujan 2022. godine izračunato prema EUROSTAT- u”.

Ovo se nikako nije svidjelo Martinu G. koji je vidio tu klauzulu tek kada je kliknuo na mali znak plusa, dodajući kako je uvjeren da ”brojni neće to uočiti prilikom rezervacije”. Umjesto toga, odlučio je promijeniti hotel i naći onaj koji takvu klauzulu nema.

Dakle, hotel ima pravo promijeniti cijenu do mjesec dana prije datuma dolaska i o tome obavijestiti putnika. Gost, nasuprot tomu, ima pravo odbiti novu cijenu u roku od osam dana te će mu se vratiti puni iznos.

– Ovdje se gost mora pravovremeno aktivno odbiti. Budući da ovaj hotel možete besplatno otkazati do 4 dana prije dolaska (14:00 CET) uz odabranu opciju “standardna cijena”, to ne bi trebao biti problem – objasnio je bečki odvjetnik Eric Heinke za Heute.

Komentirajte prvi

New Report

Close