Američkom tržištu predstavljen Stories, premium sve traženiji

Autor: Mladen Miletić , 29. rujan 2024. u 22:00
Predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice na Bahamima na prestižnom sajmu luksuznog turizma/PD

Izravna sezonska linija New York – Dubrovnik najviše je pridonijela rastu.

Stories, platforma Hrvatske gospodarske komore za promociju premium turizma, prvi put se predstavila na prestižnom sajmu luksuznog turizma ILTM (International Luxury Travel Market) North America.

Platforma je nastupila u sklopu izložbenog prostora Hrvatske turističke zajednice na sajmu na Bahamima, inače je Stories u manje od pola godine okupioičak 95 predstavnika premium turističke ponude u Hrvatskoj, a nastup na Bahamima bio je važan i u smislu strategije u sklopu koje Hrvatska želi ojačati svoju poziciju na međunarodnoj karti premium i održivog turizma.

ILTM pravo mjesto
“ILTM je sajam koji okuplja najprestižnije turističke brendove i putničke agente tržišta visoke kupovne moći. Sudjelovanjem na ovom izdanju sajma Hrvatska i Stories žele se nametnuti na američkom tržištu premium i luksuznih putovanja, gdje već nekoliko godina raste potražnja za premium uslugama.

Američka ekonomija trenutačno je puno snažnija sa stabilnijim izgledima od nekih europskih zemalja. Zato je ILTM pravo mjesto za predstavljanje hrvatske premium ponude, ekskluzivnih iskustava koja nadilaze klasični turizam sunca i mora”, poručila je Andreja Vukojević, direktorica Sektora za turizam i Službe za marketing i komunikacije HGK.

Više od 500 izlagača iz 70 zemalja održalo je sastanke s ‘buyerima’ iz Sjeverne Amerike, a 150 ih je nastupilo prvi put.

Informacije za klijente
Na sajmu kao članica platforme sudjeluje i agencija za premium putovanja Permansio Deluxe Getaways. Direktor Željko Pavletić predstavlja premium ponudu dubrovačkog područja klijentima s tržišta Sjeverne Amerike.

“Za nas je ovo jedan od najvažnijih sajmova na svijetu jer upravo velik broj američkih turista dolazi baš na dubrovačko područje. Više od 50 posto gostiju u hotelima s 5 zvjezdica u Dubrovniku dolaze iz SAD-a. Na ILTM-u nastupamo s kolegama da zajednički pokažemo koliko zapravo Hrvatska ima pružatelja vrhunskih usluga, a s učlanjenjem u Stories mnogi od nas već ove godine dobili smo jedan vjetar u leđa”, kaže Pavletić.

Hrvatski izlagači sastaju s “buyerima” koji žele više informacija jer su njihovi klijenti zainteresirani za odmor u Hrvatskoj, pojašnjava Iris Domazet Malobabić, direktorica i vlasnica agencije Adriatic Concierge.

“Potencijal američkog tržišta za Hrvatsku je ogroman, a povećanom broju dolazaka pridonijeli su i izravni sezonski letovi New York – Dubrovnik. Američki turisti nekad su dolazili organizirano, u turama, a sada sve više dolaze samostalno, u privatne vile, unajmljuju jahte”, rekla je Domazet Malobabić. Izlagači su predstavnici premium i luksuznih hotela, operatora, prijevoznika, agencija i destinacija iz SAD-a i Europe.

Komentirajte prvi

New Report

Close