Američki portal: RH među najjeftinijim europskim odredištima

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2013. u 16:47
Thinkstock

Portal napominje i kako zbog turističkog booma u Hrvatskoj cijene u posljednje vrijeme rastu.

Portal Business Insider objavio je listu osam najjeftinijih destinacija u Europi (bez rangiranog poretka), a među Albanijom, Bugarskom, Litvom, Rumunjskom, Portugalom, Slovačkom i Poljskom, našla se i – Hrvatska!

"Posljednjih godina Hrvatska privlači sve više i više putnika zahvaljući suncu, plažama i dražesnim krajolicima. Ali nije sve u pijesku i suncu. Hrvatska također ima razvijenu gurmansku i enološku scenu, divne popločene gradove, mondena urbana mjesta na Jadranu, kulturnu baštinu pod zaštitom UNESCO-a i još mnogo toga – i sve to za relativno mali budžet", piše Business Insider.

Američki poslovni portal napominje i kako zbog turističkog booma u Hrvatskoj cijene u posljednje vrijeme rastu, ali da zemlja još uvijek pruža veliku vrijednost u usporedbi s drugim mediteranskim odredištima, pogotovo ako se izbjegne vrhunac sezone u srpnju i kolovozu.

U tekstu se navode i neke okvirne cijene u Hrvatskoj u sezoni, primjerice za hostelske sobe 20-25 dolara, privatni smještaj 20-30 dolara, hotele srednje kategorije 60-50 dolara, prijevoz taksijem 2,50 dolara start, jedan dolar po kilometru, itd. Prema portalu, putniku u Hrvatskoj treba dnevno oko 45 dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close