Albanski konzul: Zanima nas uvoz hrane iz Slavonije

Autor: Agencija VLM , 04. listopad 2012. u 08:43
Marijan Aladrović (PXL)

Pokušat ćemo uspostaviti suradnju ove županije i jednog okruga u Albaniji, pa ćemo raditi na povezivanju gospodarsklih subjekata, rekao je Basri Haliti.

Počasni konzul Republike Albanije u RH Basri Haliti boravio je u posjetu Požeško-slavonskoj županiji i gradu Požegi gdje se sastao sa njihovim čelnicima.

Pokušat ćemo uspostaviti suradnju ove županije i jednog okruga u Albaniji, pa ćemo raditi na povezivanju gospodarsklih subjekata, a nas posebno zanima hrana s područja Slavonije, te iskustva županije u svezi ulasku u Europsku uniju, kazao je Haliti dodajući da postoje i mogućnosti angažiranja naših građevinara u njegovoj zemlji. Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović i gradonačelnik Požege Zdravko Ronko upoznali su ga sa gospodarskim značajkama ovog kraja. 

Ovaj kontakt ćemo nastaviti razmjenom posjeta čelništava županije i okruga iz Albanije, a u to ćemo uključiti niz poduzetnika i gospodarstvenika, kazao je župan Aladrović, te prezentirao projekte koji su ovdje ostvareni uz potporu fondova EU.

Komentirajte prvi

New Report

Close