Agrokor i europski kralj banana u poslu od 100 mil. eura

Autor: Božica Babić , 10. lipanj 2014. u 22:00
Izet Rastoder, najveći uvoznik banana u regiji/ NK OLIMPIJA

Šef slovenske tvrtke Izet Rastoder u siječnju je obećao da će, postane li Agrokorov partner, slati 52 broda godišnje u riječku luku.

Koncern Agrokor Ivice Todorića probio je led ulaska na slovensko tržište.

S tvrtkom Rastoder, vodećim slovenskim poduzećem u segmentu voća i povrća kojim trguje i u regiji, potpisao je ugovor o poslovnoj suradnji. Prema priopćenju iz Rastodera, vrijednost dogovorenog biznisa procjenjuje se između 70 i 100 milijuna eura godišnje.Vlasnik tvrtke Izet Rastoder ističe kako je ugovor s Agrokorom rezultat strateškog planiranja suradnje. Integraciju Agrokora i Mercatora ocjenjuje kao veliku priliku i za ostale slovenske tvrtke koje mogu ponuditi kvalitetne proizvode.

"Ugovor je rezultat praćenja rada poduzeća Rastoder, koje je svojim radom i kvalitetom proizvoda privuklo našu pozornost. Pokusno razdoblje u kojem smo provjerili ne samo njihove isporuke, nego i iskustva njihovih kupaca u drugim zemljama, završeno je s odličnim povratnim informacijama", kazao je tom prigodom Ivica Todorić. Dodao je da u Sloveniji, ali i u drugim zemljama u regiji, ima još nekoliko poduzeća čije poslovanje Agrokor prati i čije proizvode želi uključiti u svoj sustav nabave i time obogatiti ponudu polica svojih trgovačkih lanaca.Potpisom ugovora s Agrokorom tvrtka Rastoder, specijalizirana za uvoz i distribuciju egzotičnog voća, uvrstila se u skupinu triju najvećih tvrtki na prostoru Europe u segmentu uvoza voća i povrća.

Izeta Rastodera, Slovenca crnogorskih korijena, u slovenskoj javnosti nazivaju i europskim kraljem banana. Njegova tvrtka u 2013. je godini na uvozu ostvarila 123 milijuna eura prihoda. O mogućoj suradnji Rastoder i Todorić pregovarali su mjesecima, a mediji su još u siječnju ove godine objavili Rastoderovu izjavu da će, postane li partner Agrokora, godišnje u luku Rijeka slati 52 broda uz uvjet da ta tvrtka sponzorira nogometni tim Olimpija iz Ljubljane.

Komentirajte prvi

New Report

Close