A1 ponudio novu mogućnost prilikom kupnje mobitela

Autor: Mladen Miletić , 16. svibanj 2024. u 13:09
Eco rating je sustav koji na skali od 1 do 100 ocjenjuje utjecaj pojedinog mobilnog uređaja na okoliš/I. Šoban/PIXSELL

Ocjena se prikazuje kod uređaja onih proizvođača koji su uključeni u inicijativu.

U nastojanju da implementacijom ekoloških i digitalnih inovacija smanji utjecaj na okoliš, A1 Hrvatska korisnicima je dao na mogućnost da prilikom kupnje usporede i odaberu ekološki održivije modele uređaja.

“Eco rating je sustav koji na skali od 1 do 100 ocjenjuje utjecaj pojedinog mobilnog uređaja na okoliš. Ova inovativna metoda uzima u obzir cijeli životni ciklus uređaja – od proizvodnje, preko transporta i upotrebe pa sve do odlaganja.

Što je ocjena viša, manji je negativni utjecaj uređaja na prirodu”, objašnjava se u objavi, a finalna ocjena računa se na temelju pet kriterija: trajnost, popravljivost, mogućnost recikliranja, klimatska učinkovitost i učinkovitost resursa.

Ocjena se prikazuje kod uređaja onih proizvođača koji su uključeni u inicijativu, a u aktualne partnere spadaju Huawei, Honor, OnePlus, OPPO, TCL, Xiaomi, ZTE, Nubia, HMD Global (Home of Nokia Phones), MobiWire, Doro, Bullitt Group (CAT & Motorola robusni mobiteli), Nothing, Samsung Electronics i Motorola (Lenovo).

“Eco ratingom želimo osvijestiti korisnike o utjecaju koji njihov odabir uređaja ima na okoliš. Očekujemo da će posebno mlađe generacije, koje su već izrazito osviještene o problemima klimatskih promjena, cijeniti mogućnost izbora uređaja s manjim ekološkim otiskom”, kaže Andreja Dobra, rukovoditeljica Odjela za ESG, radno okruženje i mobilnost u A1 Hrvatska.

Komentirajte prvi

New Report

Close