‘4 za 5’, ‘Mješanci’ i ‘Di su pare’ osvojili nagrade za svoja rješenja za otvoreni proračun Grada Zagreba

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2022. u 10:23
Foto: JENS BUTTNER/DPA/PIXSELL

Natjecanje za razvoj javnih gradskih IT rješenja

Završio je trodnevni HACKL – hackathon za otvoreni Zagreb, natjecanje za razvoj javnih gradskih IT rješenja koje se ovog vikenda održavalo u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER).

Tim “4 za 5” čije je rješenje osvojilo najviše bodova od Povjerenstva za odabir pobjednika, a time i prvo mjesto, osvojio je novčanu nagradu od 20.000 kuna i po svakom članu tima Xiaomi Mi Electric Scooter 1S.

Tim “Mješanci” osvojio je drugo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 15.000 kuna, te po svakom članu tima Xiaomi Redmi Smart Band Pro pametnu narukvicu. Tim Di su Pare je osvojio treće mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 10.000 kuna.

„Svi timovi pokazali su iznimnu kreativnost, a od natjecatelja smo imali priliku vidjeti i neke nove i drugačije poglede na gradski proračun“, kazao je Marko Rakar, član Povjerenstva za odabir pobjednika, zahvalivši se svim timovima na sudjelovanju.

Cilj provedbe Hackathona za otvoreni Zagreb bio je predstavljanje proračuna u strojno čitljivom formatu te natjecanje multidisciplinarnih timova u interaktivnoj izradi novih koncepata i prototipa za alternativne vizualizacije proračuna. Stručnjaci iz različitih područja su uz stručno vodstvo mentora radili na kreiranju digitalnog rješenja za jednostavan i javno dostupan pregled svih stavki budžeta Grada Zagreba.

Konačna rješenja će građanima omogućiti jednostavan uvid u to kako se koriste financijska sredstva Grada Zagreba od kapitalnih gradskih projekata do lokalnih ulaganja u gradskim četvrtima.

Komentirajte prvi

New Report

Close