Likvidacija , objasni prošireno što bi to značilo s poduzećem ?
Rasprodaja na dijelove ? Staro željezo ?
Likvidacija , objasni prošireno što bi to značilo s poduzećem ?
Rasprodaja na dijelove ? Staro željezo ?
To bi ti značilo da svu trenutnu imovinu(ljude, strojeve, automobile, hale, zgrade, tvornice itd) i određeni % duga koji nova ZVZD2 d.d. može otplaćivati prebacuju na tu novu ZVZD2 d.d., a postojeća ZVZD d.d. prestaje postojati, a na njoj će biti dug koji se ne može otplatiti te taj dug prestaje postojati isto ko i ZVZD d.d.
ako ti je ovo teško razumjeti, onda zamisli školjku u kojoj su trenutne dionice i dug, i ja dođem i zgazim i školjka vrijedi 0 kn….
Po tom objašnjenju neke stvari nedostaju-kako se Agrokor 2 uopće može osnovati ako ne može uopće platiti dug pogotovo ako se tu radi od nekom otpisivanju dugova,kako možeš u istoj nagodbi otpisati dug i naplatit se istovremeno jamstvom?Ako osnuješ Agrokor 2 samo sa dugovima koje on može oplaćivati za koliko moraš onda umanjiti i jamstva?Ako su jamstva uopće valjana što se događa nakon naplate jamstvom-koliko je meni poznato Zvijezda bi imala pravo na potraživanje od onoga kojem je jamčila tj.Agrokora-ali kojeg Agrokor 1 ili 2 ?
S ovim prometima i da se odgodi Nagodba za koji mjesec, nećemo ući u redovno trgovanje
Probat ću pomoći pa ubost još par komada. Dajte i vi kolege da izađemo iz trnja prema zvijezdama.
i Anita je u top 10.
Poštovani,
Zvijezda če biti opet Zvijezda, samo je potrebno strpljenje, lp, to nije nagovor na kupnju ili prodaju nego isključivo moje mišljenje , a vrijeme će pokazati svoje, lp
jasno da Zvijezda ima svoju vrijednost…i djelomično se slažem sa kolegom toronto– i moje osobno mišljenje jest da trebate biti jako strpljivi, ali ovo da će vrijeme pokazati svoje..bilo bi prejednostavno, i pasivno..ne vjerujte to nikad jer neće uvijek biti tako jednostavno..špekulanti će opet srušiti cijene do bola, i ako ne budete oprezni, čitaj jako strpljivi, mogli bi vam ipak uzeti novce….”name of the game” na todex komponenti.
I nikakvog komentara na to?
pa sve je rečeno :). mislim da bi trebali biti bar malkice zadovoljni zbog načina na koji se situacija razvija
https://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/ZVZD-fin2018-2Q-NotREV-K-HR.pdf
2.kvartal konsolidirano