ZVZD (Zvijezda d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVZD (Zvijezda d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sjećam se da su na Vukpiku govorili da još ima samo 100.000 dionica na prodaju. Dionica je bila 135kn negdje. Šta vi bearG mislite da će i ova dionica tako potonuti?

Ja ne mislim ništa…a pogotovo da će zvzd potonuti.. niti bih je stavljao u isti kontekst sa vpik…
Tko je što govorio i govori me ne zanima…
Ja redovito pretim stanje tko kupuje i tko prodaje…a to je dovoljno da se dobije uvid tko što i kako..
Ima i pretumbacija ima svega.
Imam zvzd i pojačavanjem pozicije spustio sam minus na već sada prihvatljivih 4%…
Da ne vjerujem ni lipe nebih stavio a trenutno mi je zvzd jedna od većih pozicija a bila bi i još veća da je likvidnija iako u zadnjih pola godine imamo promet na dionici za nekoliko puta veći nego proteklih 5 godina…
Ovo naravno nije nagovor na ništa…

A BALVANA!!! :) :) :)

Nema kruha od ZVZD-e niti vupika niti belja. Možete pogledati šta ste pisali prošle nove godine za belje i zvijezdu i šta sam vam odgovorio. Pisao sam i nedavno cak i nakon kupnje merkatora da nece imati utjecaj na cijenu niti prodaju (niti zvijezde niti belja) jer ionako belje ima najskuplje cijene u regiji pa ako bi slovenci ili makedonci htjeli kupiti nesto od belja, belje bi moralo dodatno spustiti cijene jer se nalazi u savreno konkurentnom biznisu gdje se cijene uzimaju kao zadane i na njih se ne može utjecati. Ne moze vise zvijezda prodavati ulje po 15kn nama buda.lama kao što je radila prije nego smo usli u EU. A zadnjih 10 godina (cak i po tim visokim cijenama) jedva je imala 1% neto marže. Inace, bio je jedan gospodin u firmi koji radi u zvijezdi i rekao mi je da je tamo prilično odnosno jako loše. Bilo je to prije nesto manje od godine dana.

Za IPO još manje shvacam kako će utjecati na cijenu jer sam radim više analize vani nego ovdje i ako ovdje ne bi kupio dionicu ne bi je kupio niti vani. Imate vani jedan tesco i carrefur koji gube od diskontnih prodavatelja kao što su lidl i slični. Tesco je izgubio 60% vrijednosti dionice ove godine. Cak i s Baffettom u njoj. Tesko da će cijenu vani odrzavati netko kao ovdje. Vani je 100 mil kuna kikiriki. A to su drugi i treci prodavaci na svijetu. Po kojoj cijeni oni dobivaju proizvode? Kako ce se tu konzum-merkator ugurati ja ne vidim

Netko samo stavlja nove 10-ke na bid na 2900.
Pa pogledajte bid.
Šta se tu dešava?

Dobro pečem jajca!

Pogledjte jedan moj stariji post!
Nije vrag da su finale!

Dobro pečem jajca!

alias

iako su sve tri komponente agokora, mislim da se ne može trenutno zvijezda trpati u isti koš sa vupikom i beljem ( koji moguće imaju puno veći potencijal rasta ).

Top 10 pojacao

Gledam malo sve ovo skupa i čini mi se da će puknuti svaki čas ili uskoro
jel i vi vidite isto?

nemojte mi samo reći da nisam popila tablete danas

beti

Gledam malo sve ovo skupa i čini mi se da će puknuti svaki čas ili uskoro
jel i vi vidite isto?

nemojte mi samo reći da nisam popila tablete danas

Top 10 stalno kupuje…
Ima kupnje dosta.Da napeto izgleda.

Popili ste tablete kolegice!

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

ovo sada je zadnji puta po ovim cijenama
totalna blamaža
ali ok..
neću prozivke i jedinice
povlačim se na vrijeme

Bear, Mario, Randolph ..pozdrav
pozdrav i ostaloj ekipi

beti

Meni se čini da danas niste popili tablete…šala naravno..
Meni izgleda svakim danom sve bolje a evo i ja sam konačno sa dokupljivanjem na nuli…[emo_palacg][emo_palacg]

BearG

ma kužim sve, vidim, čitam
nisam baš obična plavuša
evo plivam u masti, a samo mali dio u badel
ja sam iz Zagorja pa evo onda se podrazumijeva

Zvijezda grabi i to je to [emo_namigusa][emo_namigusa][emo_namigusa]
nedam nikome

beti

Evo malo najnovijeg štiva o zvzd..uživajte [emo_smijesak]…a i slikica je zanimljiva..

ZVZD

Posted on December 17, 2014
A picture says a thousand words

There are several nice things to see here, but I’ll start with the most important one – the two year long downward trendline seems to have been breached! This basically means the stock is likely to form a nice W (blue), with a first price target somewhere in the 3800-4000kn range. It’s the point where a second trendline meets with somewhat dense overhead resistance.

Would I sell at 4000? Looking at a short term, yes. The stock is likely to stagnate for a while or drop to 3500 after the first target is reached. But if we’re talking about long term, then the answer is no. Aside from the excellent fundamentals I’ve already been talking about, there is a classic 5-3 growth pattern, which is most likely to continue into wave 3, reaching the next resistance level of 5500-6000kn. Even when that happens, the stock will likely still not be overpriced, as a fair price for this stock based on the book value and cash flow is in my opinion somewhere in the 8000-12000kn range. This stock has already been at around 20k with pretty much the same fundamentals, so I wouldn’t exclude another bubble in the next several years or so, but personally I would consider it to be a somewhat irrational investment above 12000, unless technicals would strongly suggest otherwise.

Also, in retrospect, we can see an example of the head & shoulders pattern, with a peak in the first half of 2013. It’s basically composed of the first two waves, and it’s a really nice real world example of the pattern. This pattern has pretty much made its target at around 2700, meaning it should no longer be considered relevant for the future price movement. However, I’ve mentioned it because it makes a nice example.

[emo_palacg]

New Report

Close