Recite mi sto je navelo Vladu na sljedeće: http://www.barkun.hr/2012/01/26/vlada-smanjuje-pdv-na-djecju-hranu-ulje-i-racune-za-vodu/
Ako me ne vara kalkulator onda su udavače najbolje u najboljim godinama zar ne? [cool]
Recite mi sto je navelo Vladu na sljedeće: http://www.barkun.hr/2012/01/26/vlada-smanjuje-pdv-na-djecju-hranu-ulje-i-racune-za-vodu/
Ako me ne vara kalkulator onda su udavače najbolje u najboljim godinama zar ne? [cool]
To je jedan od razloga šta je mene zinteresiralo za ovu dionicu.
[lol] [lol] [lol]
da kerempuh
zato je ledo privlačan ulagačima i svi ga na burzi vole
sve treba uzeti u obzir
ja bi reko da je ovdje najvažnije, a što niste spomenuli da ledo ima bolju poziciju na tržištu, u rh ima preko 80% tržišta, gotovo monopol, a to ima visoku cijenu
ja ga osobno stalno imam na nišanu i sretana sam kad mu padne cijena, dok zvijezdu tu i tamo pogledam, ledo nije samo atraktivna plavuša, već ima i te visoke unutarnje vrijednosti o kojima ste pisali
sjetite se samo Buffetta kako liže sladoled, nisam ga još vidio da pije neko ulje 🙂
kad sam ga već spomenuo – neki dan sam uzeo listu S&P500 i zaokružio sve najviše brendove, na kraju sam ih dobio 22, ili oko 5% od 500 najboljih firmi u SAD i znate u koliko je od njih dosad Buffett bio ? u njih 19
Ne znam točno koliki ukupni udio drži Zvijezda na HR tržištu,kad je ulje u pitanju vjerujem kao najveći proizvođač vrlo visoko,posebno kad uzmemo u obzir da je brend.
Ali često se zaboravlja da ZVZD ne prizvodi samo ulje.Zvijezda majoneza zauzima 80% tržišta.Margarina isto tako vrlo visoko,u BIH drže 60% tržišta margarina,u Sloveniji 30%…
Zvijezdine robne marke: Zvijezda (ulja, margarini, majoneze, umaci, salate, industrijski margarini i aditivi, ketchup, masline, konzervirano povrće,konzervirane ribe, ocat, senf, tortellini), Margo (margarinski namazi) i Omegol (margarinski namazi, ulje i majoneza)
Ono što je meni jako pozitivno kod ZVZD je niski P/S od 0.30, puno bitnije od trenutnog P/E,jer smatram da će profitabilnost još rasti.
jedini interes za ovu dionicu je kupiti jeftino, i uvaljati je skupo .
Samo…kome ?
jedini interes za ovu dionicu je kupiti jeftino, i uvaljati je skupo .
Samo…kome ?
Samo za ovu?Mislio sam da to vrijedi za sve dionice u cijelom svijetu…
Pa znamo kome je uvaljana prošli put,i po 20 tis. kn…znamo tko kupuje kravu a prodaje tele…
o tome i pričam, predale su se dionice po stricu i babu na ATH, i to je , nadam se prošlo svršeno vrijeme, ne ponovilo se, ma koliko bi to opet bilo praktično, i sam znaš da je bilo krajnje nemoralno, čak bi se dalo i procesuirati, ali neće.
Isto tako, onda se to moglo, sada bi sigurno netko odgovarao za to . Zato pitam, kome uvaljati .
Ovo je dionica s premalim FF i nema dividende .
o tome i pričam, predale su se dionice po stricu i babu na ATH, i to je , nadam se prošlo svršeno vrijeme, ne ponovilo se, ma koliko bi to opet bilo praktično, i sam znaš da je bilo krajnje nemoralno, čak bi se dalo i procesuirati, ali neće.
Isto tako, onda se to moglo, sada bi sigurno netko odgovarao za to . Zato pitam, kome uvaljati .
Baš zato što ima mali FF može rasti brže i eksplozivnije nego neke likvidnije,inače ZVZD je nekad bila puno likvidnija nego sad.Nema to veze,isto će rasti dionica,pa nedavno je bila i na 2400-2600,tko je kupio dobro je zaradio.
Da sutra izađe vijest npr Todorić prodaje ZVZD otišlo bi ovo na 10 000 tis,ni CROS nije baš bio likvidan a vidi ga sad…
Baš zato što ima mali FF može rasti brže i eksplozivnije nego neke likvidnije,inače ZVZD je nekad bila puno likvidnija nego sad.Nema to veze,isto će rasti dionica,pa nedavno je bila i na 2400-2600,tko je kupio dobro je zaradio.
Da sutra izađe vijest npr Todorić prodaje ZVZD otišlo bi ovo na 10 000 tis,ni CROS nije baš bio likvidan a vidi ga sad…
[/quote]
Što bi bilo da Todorić kaže uslast nam bilo? Biste li kazali istom mjerom [wink]
Kolega, radije bolje pogledajte povijesne podatke pa onda pričajte ovako:
U posljednjih 6 godina ZVZD nije isplaćivala dividendu samo u 2011 i 2010, a od 2006-2009 je isplaćivala svake godine – 30,35,40 pa 50 kn 2009.
S obzirom da je dobit u 2011. bila više no duplo veća nego 2007. sve dok ne dođe poziv na GS u kojem neće pisati da će se isplatiti dividenda to je samo nagađanje.
No, bez obzira na to da li će biti i kolika, to nema veze s cijenom dionice (50kn na 3.300kn zadnje cijene je mala dividenda).
Ono što je ovdje puno bitnije – a o čem je također pisalo u onom famoznom članku u Jutarnjem u kojem su se svi samo uhvatili PTKM – je da je najavljena svakako prodaja svih dionica kojih AUDIO ima manje od 25% u svom portfelju. Za ZVZD znamo da je ima 17%.
E sad… u tom kontekstu, ako neki već najavljuju i vide PTKM na 3x većoj cijeni nego što je zadnja burzovna – i usput najavljuju da nema više prodaje državnog portfelja po bagatelnim cijenama – onda bi po toj logici svaka prodaja AUDIO paketa ZVZD ispod najmanje knjigovodstvene vrijednosti bila smiješna.
A ona je, znamo: 8.433,08 kn.
Veliki dio firmi(dionica) tek nakon uvida u poboljšano poslovanje(nakon investicijskog ciklusa) i novih zarada postanu zanimljive i stvara se free float većih razmjera.
Da li firma isplaćuje dividendu ili raste kroz reinvestiranje dividende po stopi po kojoj je stvorila zarade nije bitno, jer se u krajnjoj liniji ta zarada vrti Vama u krug a pošto se vlasnik dionice tj dijela firme onda oni po toj stopi uvećavaju Vašu dobit.
Jako je bitna cijena po kojoj kupujete firmu i što od nje očekujete.
PREDMET: Obavijest o preuzimanju jamstva
AGROKOR d.d., sa sjedištem u Zagrebu, Trg Dražena Petrovića 3, upisano u sudski
registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS: 080020970, OIB: 05937759187,
(nadalje: Vladajuće društvo), sklopio je dana 20. ožujka 2012. godine Ugovor o
klupskom kreditu koji su pripremili BNP Paribas, J.P. Morgan Limited i Zagrebačka
banka d.d. kao Izabrani glavni organizatori sa Zagrebačkom bankom d.d. koja djeluje kao
Agent, uz jamstvo određenih povezanih društava (nadalje: Ugovor o klupskom kreditu).
Ukupan iznos glavnice klupskog kredita je EUR 75.000.000. Klupski kredit odobren je s
rokom povrata od 3 godina od dana povlačenja sredstava.
Uprava i Nadzorni odbor društva ZVIJEZDA d.d. sa sjedištem u Zagrebu, Marijana
Čavića 1, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS:
080001822, OIB: 91492011748, razmotrili su odredbe i transakcije predviđene
Ugovorom o klupskom kreditu i svim drugim financijskim dokumentima (kako su
određeni u Ugovoru o klupskom kreditu), posebno odredbe o iznosu kredita, kamatnoj
stopi, roku dospijeća, ostalim naknadama, te pravima i obvezama jamaca, nakon čega je
ZVIJEZDA d.d. zastupana po direktoru društva, Igoru Kodžomanu., preuzela jamstvo
kao jedan je od jamaca za obveze Vladajućeg društva po navedenom Ugovoru o
klupskom kreditu.
Zvijezda d.d.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/dXD4pzpCruqGWa4dyzsxOQ==.pdf